Alle er velkomne. Og kvinderne gerne i balkjoler. Mange forventes at møde op, når blogger, debattør og forfatter Mads Holger stedes til hvile i dag.

Rammerne om det sidste farvel til debattøren, bloggeren og radioværten Mads Holger bliver Garnisonskirken nær Nyhavn i København. En kirke, som Mads Holgers familie har en tæt tilknytning til, og som Mads Holger selv holdt meget af.

Det var her, han i 2007 sagde ja til tv-værten Paula Larrain, som han siden blev skilt fra, og det var herfra, Mads Holgers mormor sidste år blev begravet. Og ligesom ved mormoderens begravelse bliver det sognepræst Claus Oldenburg, som kommer til at stå for ceremonien, som helt i Mads Holgers ånd bliver ganske traditionel.

Det var her i Garnisonskirken, at Mads Holger sagde ja til tv-værten Paula Larrain i 2007. Det var også herfra, hans mormor blev begravet sidste år. ArkivFoto: Mogens Flindt, Ólafur Steinar Gestsson, CARSTEN LUNDAGER, Dennis Lehmann og Nils Meilvang
Det var her i Garnisonskirken, at Mads Holger sagde ja til tv-værten Paula Larrain i 2007. Det var også herfra, hans mormor blev begravet sidste år. ArkivFoto: Mogens Flindt, Ólafur Steinar Gestsson, CARSTEN LUNDAGER, Dennis Lehmann og Nils Meilvang Foto: Mogens Flindt
Vis mere

»Kirken er valgt, fordi familien har en tilknytning til den. Det bliver efter familiens ønske meget traditionelt,« siger sognepræst Claus Oldenburg.

En sidste fest

Det kom som et stort chok, da det kom frem i sidste uge, at den skarpe og altid veloplagte debattør Mads Holger havde valgt at slutte sit liv, blot 38 år gammel, i familiens sommerhus på Thurø på Sydfyn. Men selvom hans pludselig død udløste en lige så stor sorg, så håber hans nærmeste, at afskeden bliver en sidste fest. Der forventes et stort fremmøde ved bisættelsen, så derfor opfordrer præsten folk til at komme til fods.

»Alle er velkomne, og der skulle gerne være plads til alle. Det er en af byens største kirker, og brandvæsnet siger, vi kan lukke 1000 ind, men der kan sagtens være flere. Men vi råder folk til at komme til fods, da det er umuligt at parkere i indre by,« siger Claus Oldenburg.

Formidlede den svære nyhed

Mads Holger selv ville i hvert fald være smigret over et stort fremmøde, mener hans barndomsveninde, Politiken-journalisten Ditte Giese. Det var også hende, der på vegne af familien formidlede den svære nyhed til offentligheden tirsdag i sidste uge.

»Holger havde en kæmpestor berøringsflade og var vigtig for mange mennesker, og som mange andre mennesker var han forfængelig, så jeg er sikker på, at han ville være smigret over opmærksomheden ved et stort fremmøde,« sagde Ditte Giese for nylig til BT.

»Og selvom det ikke er sædvanlig takt og tone ved den slags lejligheder, så håber jeg, at der kommer nogle af hans dejlige veninder i balkjoler. Det ville Holger have elsket. Kvinder i lange smukke balkjoler er lige ham,« lød det fra Ditte Giese.

Den offentlige ceremoni slutter ved kirken, mens familie og de allernærmeste samles bagefter.

Mads Holger efterlader sig en mor, en lillesøster, to mostre samt kæresten, dramatikeren og litteraten Kathrine Maria Amann.