Allerede som ung akvarierenser førte den nu bedrageri-fængslede Mads Dinesen sig frem med store armbevægelser

- Jeg synes, det er sjovt at se, hvordan mennesker kan blive forargede - og ofte på andres vegne.

22-årige Mads Dinesen lænede sig tilbage i sofaen og gav den i vanlig selvsikker stil, da BT mødte ham for få måneder siden.

På det tidspunkt holdt den nu bedrageri-fængslede ’iværksætter’ stadig det spil kørende med dyr champagne, kaviar og store armbevægelser, der igen og igen sikrede ham omtale i medierne. Ekstravagant luksus i Simon Spies-stil rammer åbenbart stadig et blødt punkt i danskernes bevidsthed.

Og Mads Dinesen medvirkede gerne til at bidrage til den frydefulde forargelse. Han stillede beredvilligt op foran både BTs kamera og som medvirkende i TV3-programmet ’Kræsne købere’, hvor ’kvalitetsbevidste millionærer’ leder efter luksuriøse huse.

Mads Dinesen ledte angiveligt efter en Strandvejs-villa med både pool og privat strand. Påstået budget: 16 mio. kr.

Som optakt til programmet blev han præsenteret som en fashionabel levemand, mens han købte en solid portion kaviar til 10.000 kr. kiloet.

- Når jeg oplever, at nogen mener, at jeg har for store armbevægelser, så får jeg endnu større armbevægelser.

- Når jeg holder fester eller en fødselsdag, så går jeg egentlig ikke op i, om den koster 10.000 kr. eller 500.000 kr. Jeg går op i at have det sjovt og gøre det, som jeg har lyst til, og så går jeg egentlig ikke op i prisen, forklarede champagnedrengen i tv-programmet.

Desværre for ham ser det ud til, at politi og domstole er mere nøjeregnende med de økonomiske realiteter.

Bedrageri

Sammen med en 33-årig kammerat blev den selvudråbte millionær for godt to uger siden varetægtsfængslet for bedrageri og dokumentfalsk for op mod 30 millioner kr.

Mads Dinesens hang til de store armbevægelser opstod tidligt. Som skoledreng var saltvandsfisk hans store hobby, og i specialforretningen Klovnfisken på Frederiksberg lagde man mærke til den trofaste og vidende unge kunde. Han blev tilbudt et fritidsjob i forretningen som akvariedreng, der rensede akvarierne, men hans gode talegaver gjorde ham også hurtigt til en populær ekspedient.

- Han var rimelig kompetent og pligtopfyldende, men kunne godt lide at fortælle nogle vidtløftige historier om, at han havde tjent en masse penge på opaler i Australien og den slags. For det meste grinede vi ad det, men da han efterhånden misbrugte sin nøgle til også at vise gæster rundt i forretningen om aftenen og prale med, at det var hans forretning, blev det lidt anstrengende, fortæller hans daværende kolleger til BT.

Smed om sig med penge

- Han var en lystløgner, og det var også tydeligt, at han havde et mærkeligt forhold til penge. Når vi havde julefrokost, smed han rundt med pengesedler. Der røg 200 og 500 kr.-sedler i både akvarier og drinks, og han gik også selv til flaskerne. Heldigvis var hans søde forældre flinke til at komme og køre ham hjem til parcelhuset i Emdrup, når han ikke selv var i stand til at komme hjem, fortæller kollegerne.

Mads Dinesen har i årevis hævdet, at han allerede som 13-årig grundlagde et succesfuldt firma, der handlede med levende koraller. I det forholdsvis lille miljø af saltvandsakvarie-nørder i Danmark undrer man sig dog over aldrig at have bemærket den store kundekreds, som ’Mads Fisk’ påstod at have.

Ikke desto mindre droppede Mads Dinesen ud af sin klasse på Aurehøj Gymnasium uden eksamen med den begrundelse til kammeraterne, at han skulle bruge al sin tid på ’fuldtidsledelse’ af sin virksomhed.

- Han tog dog altid i byen i weekenderne og kunne tydeligvis godt lide at give den som den store mand. Han festede vel de steder, hvor han kunne få kredit, lyder det tørt fra en bekendt fra dengang.

I begyndelsen af 2011 blev han medejer af og adm. direktør for natklubben Nasa i det indre København, der var kendt for at være tumleplads for de unge, smukke og meget rige jetsettere.

’Iværksætterkomet*

Det udløste et beundrende interview i Børsen med den ’blot 19-årige iværksætterkomet’, der trods sin unge alder gavmildt øste af sit verdensmands-overblik:

- Det er ikke længere moderne at smide om sig med penge og vise sig. I dag er det moderne at gå op i kvalitet frem for kvantitet.

Trangen til at vise sig og prale af sin rigdom kunne Mads Dinesen dog ikke helt selv modstå, da BT interviewede ham i oktober sidste år:

- Folk spørger ofte, hvor meget jeg er god for. Jeg har ikke noget konkret svar. I bund og grund mener jeg ikke, at man er god for mere end det, man kan gå ud at bruge i det sekund, man snakker om det.

Kriminelt luftkastel

- Jeg har en masse projekter. Jeg kan vurdere et af mine kommende projekter til en milliard, og det kan også vise sig, at jeg får et underskud på to millioner. Det jeg kan gå ud at fyre af i dette sekund, jamen det er vel i omegnen af 18-20 millioner, skønnede han.

Den opfattelse deles ikke helt af Københavns Vestegns Politi og Bagmandspolitiet, der mener, at champagnedrengens rigdom er et kriminelt luftkastel, baseret på bedrageri og dokumentfalsk.

Men måske kan det med lidt velvilje dybest set også falde ind under en form for ’konceptudvikling’, som Mads Dinesen selv har angivet som sin finansielle spidskompetence:

- Det her med at gå fra en ide til rent faktisk at tjene rigtig mange penge på den - det er det, jeg kan, betroede han BT i oktober.