Blærerøven hjalp gravid au pair: Vi kunne ikke sende hende hjem i vanære

Normalt har man en au pair for at få hjælp. Men for Mads Christensen og hans kone Camilla Barner-Christensen blev rollerne byttet om, da de hjalp deres gravide au pair-pige.

Lørdag efter lørdag hjælper Mads Christensen danskerne med at løse deres dilemmaer i radioprogrammet 'Mads og Monopolet'. For fire år siden stod han selv i et dilemma, da den filippinske au pair-pige han og familien havde fået til Danmark, viste sig at være gravid, det skriver Fagbladet FOA.

- Vi var enige om, at vi ikke kunne sende hende hjem, og da slet ikke i vanære, siger Mads Christensen til Fagbladet.

Han frygtede, at det kunne få vidtrækkende konsekvenser, hvis de sendte den ugifte au pair-pige tilbage til Filippinerne. For da nyheden om graviditeten nåede hjemlandet, blev kvindens forældre ekskluderet fra den lokale filippinske kirke. Derfor blev Mads Christensen og hans kone enige om at hjælpe kvinden.

- Det er fint nok at give bidrag, når der er indsamling i bøsserne, men hvis du ikke kan hjælpe mennesker, der står lige foran dig, kan det være lige meget, siger Camilla Barner-Christensen til Fagbladet.

Familien Barner-Christensen lod au-pair-pigen blive hos dem under graviditeten, så hun kunne føde sit barn her. Desuden hjalp de barnets far med at få et au pair job i Danmark, så parret kunne blive gift og vende tilbage til hjemlandet som en hel familie.

- Jeg kunne godt se, at hvis man kommer hjem med et sundt og raskt barn på armen og en vielsesring på fingeren og nogle skillinger på lommen, er man ikke helt så ulækker i sådan et samfund, siger Mads Christensen til Fagbladet FOA.

I dag er den tidligere au pair-pige og hendes mand tilbage i Filippinerne. Parret har fået et barn mere, har startet en internetcafé og de har bygget et hus for de penge, de tjente i Danmark.

Det er fire år siden, at Mads Christensen og familien hjalp den lille familie. I dag ville det ikke have været muligt, det oplyser Styrelsen for Fastholdelse til Fagbladet FOA. Nu inddrager man nemlig en au pairs opholdstilladelse, hvis hun er gravid og det uanset, om værtsfamilien vil hjælpe eller ej.

Familien Barner-Christensen har stadig kontakt til familien på Filippinerne. Den lille pige, som blev født i Danmark, hedder Camilla Julia og er opkaldt efter Mads Christensens kone og datter.

Læs også: