Birthe Kjær: Et chok at blive pensionist

På fødselsattesten står der 1. september 1948. Det betyder, at Birthe Kjær i år rundede de 65 år.

Men den folkekære sangerinde har ingen problemer med alderen og at blive ældre. Det har hun aldrig haft. Tværtimod har hun altid følt sig yngre, end hvad fødselsattesten viser. Derfor fik hun også et chok, da hun en dag i sommer åbnede sin postkasse.

- Der lå et brev fra kommunen om, at jeg kunne få folkepension. Det kunne jeg slet ikke få til at passe. Det der ord, folkepension, det var noget mine gamle familiemedlemmer fik. Det ramte mig meget, og der blev rigtig klar over, hvor meget det gælder om at prioritere. Hvor tættere man kommer på døden, siger Birthe Kjær.

Noget af det af det, Birthe Kjær har lært at prioritere, er at holde fri og nyde sin frihed. Derfor siger hun modsat tidligere i sin karriere ikke længere ja til tre-fire job om ugen.

- Man mærker i sin krop, hvad man skal sige ja til, og hvad man ikke skal. Jeg bruger min tid på ting, jeg har lyst til, og som gør, at jeg hviler og slapper af. Det er ikke nødvendigvis vigtige ting, jeg vælger til, men behagelige, siger Birthe Kjær.

Læs et stort interview med Birthe Kjær i dagens avisudgave af BT, hvor hun fortæller om livet som 65-årig. Om kun at vælge det gode til, om sine tanker om døden, og om hvad børn betyder for hende.

Læs også: