Anklager sender voldssag videre: LOC kan komme bag tremmer

Anklageren i voldssagen mod Liam O'Connor sår nu tvivl om vidneforklaringen i sagen, og mener, at det er så usædvanligt, at rapperen, der også er kendt som L.O.C., er sluppet med en betinget frihedsstraf, at han har bedt Statsadvokaten på Fyn se på sagen igen.

Derved risikerer den populære hip hopper og Voice-coach, at hans sag bliver anket med risiko for at han får 40 dage i brummen.
 
- Normalt er det et helt klart udgangspunkt, at et knytnæveslag i ansigtet giver en ubetinget fængselsstraf på typisk 40 dage, siger Brian Dybdahl til BT.

I byretten fik Liam O'Connor imidlertid kun 40 dages betinget fængsel, fordi han sidste sommer slog en publikummer ved rock festivalen Under Broen i ansigtet, efter manden havde været oppe at skændes med L.O.C.s ven og musikalske kollega USO.

- Jeg vil altid forsvare en ven, og jeg ville gøre det igen, sagde L.O.C. efter dommen, som han dog også accepterede.

I retten godtog domsmændene nogle vidners forklaring om, at offeret havde været aggressiv eller vred i sin fremfærd, før L.O.C. pandede ham én i ansigtet med knyttet næve.

Men anklageren sår nu tvivl om, man kan bruge den vidneforklaring til at frikende L.O.C. for en ubetinget straf. 

- Jeg finder det tvivlsomt, om man ud fra vidneforklaringerne bør konkludere, at offeret har været provokerende og aggressiv, siger anklager Brian Dybdahl til BT.

- Og selvom der har været en forudgående episode, er det ikke sikkert, at straffen skal gøres betinget, når L.O.C. ikke engang var en del af episoden fra starten, men går hen og blander sig, siger anklageren, der også påpeger, at L.O.C. endda har en tidligere voldsdom.

Dybdahl henviser blandt andet til en dom i Højesteret sidste år, hvor en ikke tidligere straffet slog en anden i ansigtet på en restauration efter noget forudgående skubberi som optakt til slaget. Den anklagede fik her 30 dages ubetinget fængsel. Og modsat L.O.C., der har en tidligere voldsdom, havde den dømte en uplettet straffeattest.

Tror du at det har haft betydning, at L.O.C. er en kendt musiker og tv-stjerne?

- Vi har behandlet sagen præcis som alle andre lignende sager. Hvad der er foregået inde i hovederne på de tre domsmænd, skal jeg ikke kunne sige, siger Dybdahl.

Statsadvokaten skal senest onsdag meddele, om sagen skal ankes.
 
Hvis den bliver anket, er det ikke skyldspørgsmålet, men alene strafudmålingen, som retten skal tage stilling til.  

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Liam O'Connor, der ikke vil sige noget, før der er en afgørelse om anke-sagen..

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08