Anklagede Luksusfælden for at gøre deres gæld større: Sådan går det Karina og Thomas nu

Mere end 120 deltagere har siden 2008 blotlagt deres økonomi i TV3-programmet 'Luksusfælden'. Men hvordan er det gået dem, efter at eksperterne forlod dem. BT har talt med fem tidligere deltager, her i blandt Karina og Thomas, som du kan læse om her.

Karina Ærholdt og Thomas Klixbüll havde en forbrugsgæld på 800.000 kroner, da de i 2012 deltog i 9. sæson af Luksusfælden. Parret kritiserer programmet for at have gjort deres gæld større.

Parret skyldte tilsammen 800.000 kr, som de havde brugt på forbrug. Her i blandt var en stor del gået til Thomas Klixbülls dyre hobby med at 'gejle biler op' og sælge dem videre. I alt havde han købt og solgt 35 biler og to motorcykler, hvilket i årenes løb havde givet et tab på én million kroner.

Læs også: Mistede overblikket da sønnen døde: Sådan er det gået Gitte fra Luksusfælden

I Luksusfælden tog eksperterne alvorligt fat i det unge par, der drømte om at få et barn sammen. I forvejen havde de tre sammenbragte børn. Eksperten lagde et nyt budget for parret, talte med parrets kreditorer og fik Karina og Thomas til at sælge deres elskede rottweiler 'Bina'.

Men parret var ikke helt begejstret for den hjælp, de fik. Luksusfælden gjorde nemlig parrets gæld større.

- Vi havde selv lavet en aftale med en af vores kreditorer og fået forhandlet et lån på 136.000 kr ned , så vi kun skulle betale 97.000 kr. Men efter at Luksusfældens eksperter har talt med vores kreditor, er det blevet 40.000 kr dyrere, fordi vi nu er tilbage på det oprindelige beløb, fortalte Thomas Klizbüll kort efter udsendelsen til BT.

Læs også: Brød sammen i Luksusfælden: Så længe holdt eksperternes budget

Men selv om parret stadig ærgrer sig stadig over det forhøjede lån, så hjalp Luksusfælden dem alligevel med at få styr på deres økonomi, fortæller Karina Ærholdt nu til BT.

- Selvfølgelig har vi været bitre over den større gæld. Men nu har vi fået et andet blik på vores økonomi. Det kører bedre nu, og vi har ikke de der frustrationer over ikke at have penge og sådan noget. Men det kunne vi nok bare ikke se lige efter, at programmet var afsluttet, siger hun.

Siden Luksusfælden har parret betalt alle deres regninger, fortæller Karina Ærholdt. For at få mere luft i økonomien har de dog valgt at flytte fra deres lejede hus i Hørve til en 3-værelses lejlighed i Roskilde.

Parret blev desuden for et halvt år siden forældre til deres første barn sammen - lille Frederik. Parret håber, at de er gældfrie om 8-9 år, så de kan få opfyldt deres store drøm og købe et hus sammen.

Læs også: