Lars Eller assisterede, da Washington Capitals nåede frem til kvartfinalerne i NHL med 2-1-sejr i Toronto.

Toronto. Washington Capitals og danske Lars Eller er videre til kvartfinalerne i verdens bedste ishockeyliga, NHL.

Natten til mandag ekspederede holdet fra den amerikanske hovedstad på udebane Toronto Maple Leafs og målmand Frederik Andersen ud af slutspillet med en sejr på 2-1 efter en afgørelse i overtid.

Små 20.000 tilskuere var mødt frem i Toronto, hvor det hårdt pressede hjemmehold var tvunget til at hente sejren i bedst-af-syv-serien mod Washington.

Først midtvejs i tredje periode kom der gang i målscoringen, da Auston Matthews bragte Toronto i front.

Fem minutter senere fik gæsterne udlignet til 1-1, da der opstod klumpspil foran Frederik Andersens mål. Til sidst fik Lars Eller skubbet pucken hen til svenske Marcus Johansson, der fik den i mål.

I overtiden slog svenskeren til endnu en gang, da han opsnappede et skud inde foran Frederik Andersen og lagde pucken forbi den danske keeper til 2-1.

Dermed er Washington videre til kvartfinalerne i NHL, hvor de regerende mestre fra Pittsburgh Penguins venter.

Toronto-målmand Frederik Andersen må samtidig konstatere, at canadierne tabte fire ud af seks kampe til Washington. Derfor er sæsonen nu forbi for Toronto.

- Det er en tom følelse. Vi er vokset meget og har meget at være stolte over, men det er hårdt lige nu, siger Frederik Andersen til nhl.com.

Kvartfinalerne i NHL ser ud som følger: Washington Capitals - Pittsburgh Penguins, New York Rangers - Ottawa Senators, Nashville Predators - St. Louis Blues, Anaheim Ducks - Edmonton Oilers.