VM-triumf i ishockey åbner for nye muligheder

Avancementet til verdens top-10 for U20-nationerne åbner nye perspektiver for dansk ishockey.

De to gange tidligere, Danmark har været i det fornemme selskab, er holdet røget ud igen efter et år. Men når landsholdet deltager i VM i Toronto og Montreal i december 2014, er der større chancer end nogensinde for at overleve.

- Tidligere spillede vi med et mere eller mindre nyt hold i A-gruppen. I dag er 12 af spillerne, der sikrede os oprykning her i Polen, første års U20'ere. Det gør en stor forskel, siger cheftræner Olaf Eller til BT.

- Mange glæder sig allerede. Et U20-VM i Canada er kæmpestort og prioriteres højere derovre end VM for seniorer.

4-1 sejren i topkampen mod Letland blev skabt på en helstøbt holdindsats med ekstra plusser til stjernerne fra Nordamerika, Oliver Bjorkstrand og Nikolaj Ehlers, samt målmanden George Sørensen og backen Bjørn Uldall, begge Herning Blue Fox.

Ellevilde spillere kastede sig om halsen på hinanden efter triumfen. Og Olaf Eller bevilgede en ekstra øl til maden med en bemærkning, at der er træning fredag morgen og kamp igen lørdag.

En af de gladeste tilskuere i Sanok var landstræner Janne Karlsson, som var den første til at gratulere spillerne og trænerteamet.

Spillere som duoen Bjorkstrand og Ehlers har i BTs optik potentiale til allerede nu at tage det næste skridt, men de spekulationer deltager Janne Karlsson ikke i.

- Jeg er meget imponeret. Alle spillere leverede en kanonmatch og er virkelig vokset, siger han.

- Hvad der glæder mig mest er, at de var en enhed. De accepterede alle deres opgaver og spillede som et hold med stort H.

Læs også: