Nyt tophold i Ostrava: Hviderusland. Hvem havde troet det.

Og så var det endda hidtil ubesejrede USA, de undertippede hviderussere vippede af pinden med en sensationel 5-2 sejr.

En hviderussisk triumf, som får Danmarks 1-5 nederlag i tirsdags til at tage sig lidt pænere ud.

Det var Hvideruslands første VM-sejr over USA nogensinde, og de grundlagde den med tre mål inden for fem minutter i anden periode.

Hviderusland var sidste år i kvartfinalen på hjemmebanen i Minsk, og de er nu ved at gentage succesen med ny træner. Dave Lewis har afløst Glen Hanlon.

»To meget positive trænere, som kommer fra den samme baggrund,« siger supermålmanden Kevin Lalande, CSKA Moskva.

Hviderusland har 21 spillere fra den russiske liga KHL med en grundstamme fra nationens stolthed, Dynamo Minsk.

De udnyttede med dræbende effektivitet det svage amerikanske forsvarsspil, og holder de stilen, bliver de farlige for Rusland og Finland.

Det er et såret og revanchehungrende amerikansk hold, der møder Danmark fredag aften.