Henrik Lundqvist, New York Rangers' svenske målmand, vendte tilbage i kanonform og var med 38 redninger på 39 skud hovedmanden bag New York-klubbens 5-1-sejr over Tampa Bay Lightning i Amalie Arena i Tampa natten til lørdag dansk tid.

Med sejren kvitterede New York Rangers til 2-2 i bedst-af-syv serien i finalen i Eastern Conference inden den femte kamp natten til mandag i Madison Square Garden.

I de seneste to kampe havde Henrik Lundqvist lukket 12 mål ind på 66 skud, så det var en revanche, der var til at tage og føle på.

»Det var 48 hårde timer før aftenens kamp. Jeg var klar over, at jeg måtte spille bedre end at være bare okay, for at vi skulle vinde,« sagde han efter kampen.

Den svenske helt var outstanding og blev kåret som kampens 1st Star med den dobbelte målscorer Rick Nash på andenpladsen.

Rick Nash åbnede scoringen efter 17 minutter og sluttede Rangers-festen midt i tredje periode.

Tampa Bays enlige mål blev signeret Steven Stamkos midt i anden periode til 1-1.

Vinderen af øst-konferencen møder i finalen om Stanley Cup enten Anaheim Ducks med Frederik Andersen eller Chicago Blackhawks.

I finalen i Western Conference er stillingen inden den fjerde kamp natten til søndag i Chicago 2-1 til en storspillende Frederik Andersen & co.