Ottawa Senators scorede fire mål i første periode mod det normalt stærke Pittsburgh Penguins-forsvar.

Ottawa. Ottawa Senators slog natten til torsdag skøjterne væk under Pittsburgh Penguins i verdens bedste ishockeyliga, NHL, da den tredje semifinale mellem de to hold endte 5-1 til canadierne.

Dermed fører Ottawa Senators 2-1 i opgør. Der spilles som altid bedst af syv kampe.

Sidste sæson var Ottawa end ikke i slutspillet. Dengang sluttede holdet som nummer 11 i Eastern Conference, mens Pittsburgh gik hele vejen og vandt Stanley Cup-trofæet.

Men der er sket noget siden, og det viste sig tydeligt i kampen natten til torsdag.

I en første periode, hvor Ottawa dominerede sin modstander, bragte holdet sig foran 4-0.

Mike Hoffman, Marc Methot, Derick Brassard og Zack Smith stod for scoringerne i første periode.

Kyle Turris bragte senere holdet på 5-0, før Sidney Crosby reducerede.

Den normalt suveræne Marc-André Fleury i Pittsburgh-målet virkede rådvild, og han blev da også flået ud efter at have tilladt fire scoringer på ni forsøg.

Sejren er speciel, fordi Ottawa oftest vinder kampe med et eller to mål.

Men efter et nederlag til Pittsburgh i andet opgør, hvor holdet undervejs ikke havde et eneste skud på mål i 19 minutter, virkede Ottawa til at satse mere offensivt.

Hjemmeholdets Craig Anderson lavede 25 redninger i målet.

Den næste kamp i serien bliver spillet natten til lørdag dansk tid. Den finder også sted i Canada. Her kan Ottawa sikre sig en matchbold, hvis holdet igen får has på de regerende mestre.

Der er ingen danskere tilbage i årets udgave af NHL.

Pittsburgh Penguins eliminerede i kvartfinalerne Washington Capitals, der har danske Lars Eller på holdkortet.