Én ting kan man være ret sikker på. Odense Bulldogs skal nok holde nallerne væk fra Rødovre Mighty Bulls, når holdene skal matches til kvartfinalerne.

På denne side af nytårsaften har tyrene taget fire på stribe med en samlet score på 17-5, og den fjerde sejr kom i stand mod topholdet med 2-1 i fire-mod-tre i overtiden.

Anders Schultz blev dobbelt målscorer og gav denne recept på sejren:

»Vi holdt vores gameplan. Spillede hurtigt, simpelt og fysisk og kom frem til mange chancer. Vi skøjtede og tacklede, og det virkede i første periode, som om vores speed og hårde forechecking kom bag på dem.«

Om sine to mål tilføjede dagens helt i Rødovre Skøjte Arena:

»Det første var en gave fra Jannik Karvinen, som afdriblede to mand og lagde en fantastisk pasning. Det var klasse af Jannik. På sejrsmålet går den ind via målmanden. Det var ikke så flot, men skønt at se pucken i nettet.«

Mens hele Rødovre-holdet kastede sig over Anders Schultz i ellevild jubel, protesterede Odense-keeperen Chet Pickard voldsomt for offside i målfeltet.

Især tre spillere imponerede hos tyrene. Målmanden Sebastian Dahm, Jannik Karvinen og Matthias Asperup.

19-årige Matthias Asperup fra det succesrige U20 VM-hold er vendt tilbage til moderklubben efter halvanden sæson på Malmö Redhawks' U20-hold og er en kæmpegevinst.

Få spillere i Metal Ligaen har hans skøjteløb, og med sin speed og spilintelligens ligner han en kommende A-landsholdsspiller.

»Jeg er meget imponeret,« lød det fra landstræner Janne Karlsson.

Også den 17-årige back Christian Mieritz er værd at lægge mærke til. Han var den sidste, der blev sorteret fra U20-holdet i Canada, men skuffelsen over at gå glip af VM har han lagt bag sig. Han leverede en stor indsats mod det tunge Bulldogs-artilleri.

For Rødovres nybagte landsholdsspiller Steffen Klarskov Nielsen blev det en broget aften. I første periodes døende sekunder lavede han en spearing i skridtet på en Odense-spiller ved faceoff og blev sendt i bad med fem minutter og game misconduct.

Nogen let kamp var det ikke for dommerne Jan Bigum og Thomas B. Andersen, men de leverede et godt stykke arbejde.

I anden periode frygtede man, at den ville ende som i to tidligere kampe i denne sæson mellem de to hold. De skred fra isen uden at sige tak for kampen. Men så galt gik det heldigvis ikke.