Herning Blue Fox vandt den niende sejr i de sidste ti kampe.

Langsomt æder rævene sig ind på topholdene.

Men det kan ikke overraske, når chefen hedder Todd Bjorkstrand.

Selv om Herning Blue Fox mistede et halvt guldhold (12 spillere) i sommer, er det et hold, man altid skal regne med. Alene Todd Bjorkstrands statistik.

I sin tid i Danmark har han vundet 13 DM-titler (syv som spiller og seks som træner). Skræmmende. I hvert fald for modstanderne.

I sin 25. sæson er han - efter en dårlig start - med sin niende sejr i ti kampe (26 point ud af 30) avanceret til en fjerdeplads. Og det skal ikke forbavse, om han styrker holdet til det afsluttende ræs. Evnen til at håndplukke de rigtige spillere er én af hans kvaliteter.

- Det er altid svært efter en lang pause, ikke mindst mentalt, men kollektivt spillede vi en god kamp, siger Todd Bjorkstrand til sporten.dk

- Rødovre er et svært hold at spille mod, men vi var stabile i alle tre perioder og havde mange skud.

Herning Blue Fox’ fire mål faldt i to tempi. Mellem de første to efter fem minutter var der 15 sekunder, og da Rob Ricci scorede de sidste to midt i anden periode var der 19 sekunder imellem. Rødovre Mighty Bulls’ 1-2 reducering efter et kvarter blev signeret Andrej Chistjakov på en retur efter et skud fra Sebastian Bergholt.

Har tyrene haft et seriøst håb om en top 4-plads i grundserien med tilhørende hjemmebanefordel i kvartfinalen, er drømmen skudt effektivt ned med et spring op til Blue Fox på 16 point.

Mens de forsvarende mestre stormer frem, rutsjer Rødovre Mighty Bulls støt nedad i tabellen.

I de sidste 13 kampe har de kun taget ni point ud af 39, og de er ved at oparbejde et solidt kompleks mod holdene fra vest.

I et festfyrværkeri for øjnene af 3.317 tilskuere i Gigantium vandt Aalborg Pirates over EfB Ishockey 6-5 på de sidste to mål af Ottawa-stjernen Colin Greening, efter at vestjyderne havde fightet sig op fra 0-3 til 5-4 i den dramatiske fight.

Frederikshavn White Hawks havde derimod ingen problemer med at bevare sin topposition med 5-1 over Copenhagen Hockey.