Danmark er på vej mod Minsk med en god portion optimisme i bagagen.

Mens vi venter på NHL-spillerne - eller i hvert fald så mange som muligt af dem - leverede landsholdet en solid indsats i den tredjesidste VM-test.

Ikke prangende. Men de fleste af de 60 minutter var godkendt.

Med godt ti minutter tilbage førte Hviderusland 4-2, men tre danske mål på tre minutter og 25 sekunder vendte billedet totalt.

Jesper B. Jensen scorede i powerplay til 3-4, Frederik Storm gjorde det med sit andet mål til 4-4, og Julian Jakobsen blev matchvinder godt syv minutter før tid.

Danmarks bedste back Jesper B. Jensen sammenfattede kampen med disse ord:

- Det var op og ned. Vi havde ti gode og ti dårlige minutter i anden periode og tager godt fat i tredje. Der er mange ting, vi kan tage med, og der er to kampe endnu.

Frederik Storm, Jesper Jensen og Patrick Bjorkstrand var bedste danske kæde, og meget tyder på, at landstræner Janne Karlsson holder fast i trioen i Minsk.

Den var hurtig, skarp og kombinerede godt. Og den kommende Rögle-spiller Jesper Jensen brillerede med tre assist.

Janne Karlsson roser de tre til skyerne, og et stort skulderklap var der også til Morten Poulsen.

- Hviderusserne med en stamme af KHL-spillere var hurtigere end os i starten, men vi kom godt ind i kampen og spillede en lysende tredje periode. Jeg er meget tilfreds, siger han.

Mikhail Grabovski, Washington Capitals, Hvideruslands største navn med 432 NHL-kampe, var assist på to mål. Pasningen til 1-0 målet var en ren perle.

Han blev kåret som bedste hviderusser af ishockeyjournalisterne, mens prisen som bedste danske spiller gik til Frederik Storm under stor jubel fra de 1.302 tilskuere i Vestfyen Arena.

Danmark har foreløbig tre NHL-spillere VM-klar (Jannik Hansen, Nicklas Jensen og Mikkel Bødker), mens DIU stadig venter på svar fra Edmonton Oilers med hensyn til Philip Larsen.

Montreal Canadiens er klar til semifinalen i Eastern Conference mod enten Boston Bruins eller Detroit Red Wings, og Lars Eller er derfor definitivt ude af VM-billedet.

Derimod er der håb om, at Frederik Andersen og Peter Regin dukker op i Minsk. I serierne Anaheim Ducks-Dallas Stars og Chicago Blackhawks-St. Louis Blues er stillingen 2-2.

- Selv om jeg ønsker det bedste for Frederik og Peter, er min opgave at stille det stærkeste danske hold. Og jo flere NHL-spillere des bedre, siger Janne Karlsson.

- Jeg følger selvfølgelig med i, hvad der sker derovre, men det er ikke noget, jeg bruger megen energi på. Kommer de, så kommer de.

Danmark og Hviderusland mødes igen lørdag aften i Rødovre Skøjte Arena.

I den sidste test 3. maj i Minsk er Nicklas Jensen og AHL-backen Markus Lauridsen med.