Anaheim og Frederik Andersen fik store klø, da Pittsburgh og superstjernen Sidney Crosby slog til på isen.

Den danske ishockeymålmand Frederik Andersen og hans hold, Anaheim Ducks, havde vundet seks kampe i træk og var inde i en god stime i verdens bedste ishockeyliga.

Indtil holdet altså stødte ind i Pittsburgh mandag aften og tabte med 2-6.

Frederik Andersen indledte kampen på bænken, selv om han havde været stærk, da holdet vandt over Arizona forleden, men han kom på isen med lidt mere end 13 minutter tilbage.

Da førte hjemmeholdet allerede 2-6, og selv om Frederik Andersen tog sig godt af alle forsøg, hjalp det ikke.

Pittsburgs superstjerne Sidney Crosby scorede to gange på Andersens målmandskollega John Gibson, og i alt lavede Crosby fire point i kampen.

Med sin scoring til 4-1 tidligt i anden periode, satte Sidney Crosby ny målrekord i sin imponerende karriere, da det var syvende kamp i træk, at det lykkedes ham at score.

I tredje periode øgede han føringen til 5-2, lige som han stod på oplægget til Olli Maatas scoring til 6-2.

Anaheim er nummer otte i Western Conference med 31 kampe tilbage af grundspillet.