Med tre scoringer i de sidste fem minutter mod Rusland sikrede Canada sig den ene plads i VM-finalen.

Köln. Canada er klar til at kæmpe om guld ved VM i ishockey efter en semifinalesejr over Canada.

Canada vandt opgøret mellem de to ishockeystormagter med 4-2 efter et stort comeback med tre mål i de sidste fem minutter.

Efter en første periode uden scoringer, så slog russerne til i anden periode med godt teknisk spil.

Canadas defensiv blev splittet fra hinanden af hurtige russiske kombinationer, der endte ved bageste stolpe. Her kunne Evgeny Kuznetsov sætte staven på og bringe Rusland i front med 1-0.

Kort efter øgede Nikita Gusev til 2-0 i et russisk powerplay, og så begyndte det for alvor at se svært ud for Canada.

Straks fra tredje periodes begyndelse gav canadierne sig selv en livline, da Mark Scheifele efter 17 sekunder reducerede til 1-2.

Med mindre end fem minutter tilbage af kampen fik Canadas Nathan MacKinnon udlignet til 2-2.

De rystede russere tog imod endnu et canadisk stød kort efter, da Ryan O'Reilly sendte pucken i mål til 3-2.

Rusland pillede målmanden ud i jagten på en scoring. Satsningen gav bagslag, da Canada i stedet cementerede semifinalesejren med endnu en scoring.

I VM-finalen skal Canada op imod enten Sverige eller Finland. De to nordiske naboer mødes lørdag klokken 19.15.