Brandvarme Thomas Spelling gjorde det igen.

Dobbeltmålscorer for anden gang på tre dage i en DM-finale. Hvad mere kan man forlange.

»Jeg er hot. Jeg kan mærke, at jeg har ramt topformen. Tingene lykkes for mig og går min vej,«  sagde en glad hardhitter efter Sønderjyskes 3-1 sejr i Esbjerg.

Thomas Spelling gjorde det til 2-0 på en brillant tværpasning fra Cory Quirk 17 minutter inde i anden periode, og godt midtvejs i tredje hamrede han pucken i kassen fra sin backposition i fem mod tre.

Har man et skud som allroundtalentet Thomas Spelling, behøver man bare lidt held.

Teknikken og skuddet er to af hans varemærker, og 28 mål i Metal Ligaen vejer tungt, når landstræner Janne Karlsson skal udtage sit VM-hold.

Thomas Spelling blev i 2012 draftet i femte runde af New York Rangers, men drømmen om NHL er afløst af mere nære mål.

»Jeg har ikke hørt fra USA siden sidste sommer, så det løb er kørt. Men det betyder ikke, at jeg ikke gerne vil udenlands og udvikle mig. Jeg håber, det lykkes på et eller andet tidspunkt,« sagde han.

Selv om Sønderjyske har taget 2-0 føringen i kampe, tager Thomas Spelling ikke noget for givet.

»Havde vi ikke haft Joni (finnen Joni Myllykoski, red.), kunne der have stået 1-1. Han havde nogle vigtige redninger og reddede os. En super målmand,« sagde han.

Det var Joni Myllykoskis 19. sejr i 22 kampe for Sønderjyske. Og han var blot 17 sekunder fra sin tredje shutout.

Han kom tidligere på året til Sønderjyske fra den finske SM-liiga, men mange vil huske ham fra sæsonen 2009/10 i Herning Blue Fox.

Thoms Spelling og Joni Myllykoski var kampens to store spillere, men Sønderjyske leverede en generel god udebanekamp.

»Vi spillede lidt mere defensivt end normalt og gav ikke meget væk. Tre flotte mål var med til at sætte prikken over i'et,« lød det fra den stærke back Mads Bødker.

Sønderjyskes canadiske forward Patrick Asselin udgik 12 minutter inde i anden periode efter en tackling og kom ikke tilbage.

Hvor alvorlig skaden er, vides endnu ikke, men når man i forvejen mangler den karantæneramte Warren Peters, er der ikke råd til meget mere i en tæt, fysisk serie.