Forskellen på dansk og svensk topishockey var tydelig, men Sønderjyske solgte sig dyrt.

En heroisk holdindsats og en stærkt spillende Jeff Frazee holdt Skellefteås scoring nede på fire mål.

Dermed holdt Sønderjyske niveauet fra premieren mod IFK Helsinki.

- Vi var oppe mod et hold, der var bedre end finnerne. Skellefteå har meget højt niveau, men jeg synes, vi leverer en indsats, der fortjener respekt, siger Sønderjyskes sportschef, Søren Stockfisch.

- Og vi har fået en målmand i Jeff Frazee, der lever op til alle vore forventninger.

Sønderjyske fik en katastrofal start med Cory Quirks interference mod målmanden Markus Svensson efter 18 sekunder og svensk powerplaymål ni sekunder senere. Og et skud, der blev rettet af og snød Jeff Frazee fordoblede tre minutter efter Skellefteås føring.

Også det tredje svenske mål 13 minutter inde i anden periode kunne Sønderjyske ærgre sig over. Især uheldige Cory Quirk. Han scorede i eget mål med skøjten på en tværpasning fra Erik Forssell.

Den dobbelte målskytte mod IFK Helsinki, Patrick Asselin, kom igen på travlen med reduceringen til 1-3 fire minutter inde i tredje periode.

Sønderjyskes Kristoffer Mohr fik matctstraf i sidste minut for en knætackling.

Selv om de sidste to års suveræne svenske mestre har ni nye spillere på holdet, har de potentiale til at gå hele vejen i Champions Hockey League.

Skellefteå er nr. 2 på den uofficielle europæiske rangliste efter russiske Magnitogorsk og seedet nr. 1 i Champions Hockey League, hvor KHL-holdene ikke er med.

Desværre var Skellefteås danskfødte Nick Sørensen ikke med i SE Arena på grund af en skade.Det 19-årige supertalent har både dansk og svensk statsborgerskab, men har valgt at repræsentere Sverige.

Sidste år blev han draftet af Anaheim Ducks i anden runde, og det er kun et spørgsmål om tid, hvornår han bliver holdkammerat med Frederik Andersen.

Inden premieren på Metal Ligaen 19. september får Sønderjyske to kampe mere i Champions Hockey League.

Sønderjyderne skal på dobbelttur med chartret fly til kampene i Skellefteå og Helsingfors henholdsvis 4. og 6. september.

Det europæiske eventyr sluttes af med de to kampe mod DEL-holdet Krefeld Penguine.