Et 1-4 nederlag mod et europæisk storhold er absolut ærefuldt for de danske ishockeymestre, Sønderjyske.

De sidste to års suveræne svenske mestre, Skellefteå, var klart bedst, men de 3.645 tilskuere i Kraft Arena så et godt fightende dansk hold, der solgte sig så dyrt som muligt.

Med fem et halvt minut tilbage var Sønderjyske kun bagud 1-2, men John Normans andet mål og en scoring i tomt mål med godt ét minut tilbage cementerede den svenske sejr.

Sønderjyskes mål til 1-1 fire minutter inde i anden periode blev signeret Patrick Asselin. Hans fjerde mål i Champions Hockey League.

- Vi var under pres i tredje periode, men spiller en kamp, vi kan være stolte af. Vi arbejdede hårdt og holdt et højt bundniveau, men mod et klassehold som Skellefteå bliver de mindste fejl straffet, siger Sønderjyskes sportschef, Søren Stockfisch.

Ifølge metalligaen.dk har de svenske mestre, der er topseedet i Champions Hockey League, et spillerbudget på 43 mio. svenske kroner. Eller rundt regnet lige så meget som de ti hold i Metal Ligaen til sammen. Lønloftet i den danske liga er på seks mio. danske kroner.

Sønderjyske fortsatte sent torsdag aften med charterfly til Helsingfors, hvor de spiller lørdag eftermiddag mod IFK Helsinki.

Finnerne vandt torsdag på hjemmebane over DEL-holdet Krefeld Pinguine 6-1 (2-0, 2-1, 2-0).

Efter den nordiske mini-turné har Sønderjyske de to puljekampe tilbage mod tyskerne. 24. september i Krefeld og 7. oktober i Vojens.