Sønderjyskes hattrick har sendt Herning Blue Fox i tovene i en serie, som har taget en sensationel vending.

På syv dage har Sønderjyske vendt 0-2 til 3-2 og matchbold i en dramatisk finale, som med stor sandsynlighed slutter tirsdag aften i Kvik Hockey Arena.

Efter Sønderjyskes 6-1 sejr for øjnene af 5.000 tilskuere med prins Joachim med familie i spidsen i en totalt udsolgt SE Arena i Vojens er det svært at se, hvordan de nedspillede og groggy ræve kan rejse sig. Selv med en indpisker og matchvinder som Todd Bjorkstrand i hans sidste kamp med Blue Fox, inden han efter sommerferien starter i Graz 99ers i den østrigske liga.

- Om vi vinder 1-0 eller 6-1 er lige meget. Det her bliver ikke nogen sovepude, garanterer Sønderjyskes dobbelte målscorer Mads Lund.

- Vi følger vores gameplan, mens Herning ikke lige rammer dagen, men jeg er overbevist om, at de kommer stærkt på hjemmebane.

Herning-backen Rasmus Nielsen erkender, at Blue Fox er i en vanskelig situation.

- Det vi har gjort rigtigt tidligere, gjorde vi forkert i dag. Vi tager for mange udvisninger og giver alt for mange friløbere, siger han.

- Der er mange ting, vi skal have snakket igennem, men jeg lover, at vi er klar på tirsdag.

Et topmotiveret sønderjysk hold forecheckede højt og gav ikke de normalt så snu ræve store chancer.

Da et sejlende blueline-skud fra Jason Walters passerede en måbende Lubos Pisar til 2-0 efter 13 minutter, var tonen slået an.

Inden for fem minutter og 50 sekunder i anden periode scorede Sønderjyske tre gange, og efter en sprudlende Jason Walters 3-0 mål blev en svagt spillende Lubos Pisar skiftet ud med U20-landsholdets George Sørensen.

I 2012 vandt Jason Walters guld med Herning, og nu er han godt på vej mod sit andet danske mesterskab med Sønderjyske.

Endnu har sportschef Søren Stockfisch ikke skrevet kontrakt med nogle af sine otte udenlandske spillere, men playmakeren Jason Walters må være en af dem, han gerne skriver med.

Det samme med Cory Quirk, som scorede to gange på halvandet minut på unge George Sørensen.

Lykkes det Sønderjyske at tage den vitale fjerde sejr, bliver det backen Anders Overmarks fjerde guld på stribe. To med Herning og to med Sønderjyske.

Et chokerende åbent Herning-forsvar gav Mads Lund lov at hamre det sidste søm i rævenes kiste med sit andet mål.

Metal Ligaen, finale, femte kamp Sønderjyske-Herning Blue Fox 6-1 (2-0, 3-1, 1-0) Sønderjyske fører 3-2 i kampe.