Seks playoffsejre i træk, men så stoppede Anaheim Ducks' sejrsrække i Calgary.

I Scotiabank Saddledome vandt Flames for øjnene af 19.289 fans en overtidssejr på 4-3 og reducerede til 1-2 i kvartfinaleserien om Stanley Cup.

Den fjerde kamp spilles natten til lørdag dansk tid i Calgary.

Den store helt i nattens drama blev den 26-årige svensker Mikael Backlund. Han blev matchvinder med karrierens første playoffmål 4.24 minutter inde i overtiden og kåret som 1st Star.

Nogle meter inde i den offensive zone sendte han et håndledsskud af sted, som gik hele vejen forbi Frederik Andersen, hvis udsyn var spærret.

»En utrolig følelse. Svær at beskrive. Jeg havde ikke lavet mål i mange kampe,« sagde Mikael Backlund efter kampen.

Anaheim Ducks lignede længe en vinder, men Flames' Johnny Gaudreau udlignede i powerplay med 20 sekunder tilbage af tredje periode, og Saddledome eksploderede i jubel.

Frederik Andersen havde 17 redninger på 21 skud og en redningsprocent på 81,0.

Det andet danskerhold i kvartfinalen, Montreal Canadiens, er bagud 0-2 i serien mod Tampa Bay Lightning. Lars Eller spiller natten til torsdag dansk tid den tredje kamp i Florida.