Jannik Hansen fik game misconduct, da det nordiske derby eksploderede i kæmpeslagsmål

VM, Globen Norge-Danmark 6-2 (0-0, 5-0, 1-2)

VMs største slagsmål med ti mand vildt fightende i en bunke på isen kastede en skygge over det nordiske derby. En slagsudveksling mellem Frans Nielsen og Mats Trygg foran det norske mål i slutningen af anden periode udviklede sig.

Pludselig røg samtlige markspillere i hovedet på hinanden med stokke og stave flydende hulter til bulter på isen. De eneste, der ikke deltog, var de to målmænd.

Jannik Hansen viste NHL-temperamentet, smed handskerne og kastede sig ind i flokken, mens en linjedommer forgæves forsøgte at holde ham tilbage.

Som den mest ophidsede i det uskønne hundeslagsmål blev han straffet hårdest med fem minutter plus game misconduct for roughing. Tre norske spillere fik alle to minutter, mens Frans Nielsen indkasserede to plus to minutter for roughing.

Balladen opstod ved norsk 3-0 føring på mål af Lars Erik Spets, Morten Ask og Per-Åge Skrøder, men inden den store nordiske krig havde der været flere små ondskabsfulde episoder. Efter slagsmålet øgede Norge til 5-0 på to powerplaymål signeret Jonas Holos og Patrick Thoresen.

En katastrofal dansk periode, men en smule trøst i tredje, hvor Morten Madsen og Morten Poulsen reducerede. Et minut før tid røg Lars Eller og Ole-Kristian Tollefsen begge ud i ti minutter.

Det danske VM-hold rejser hjem onsdag eftermiddag, men kunne godt have undværet den noget pinlige sortie. Trods nederlaget ligger Danmark til hjemmebane i den olympiske kvalifikationsturnering til februar mod Hviderusland, Slovenien og et kvalifikationshold, hvis VM-sensationen

Frankrig ikke slår Slovakiet senere i dag og spiller sig frem til semifinalen.