Sejren på straffeslag rakte ikke til semifinalen i Arctic Cup i Skt. Petersborg

Danmark slog Sverige og røg alligevel ud af Arctic Cup. Spørg de gamle landsholdsspillere på oldboysholdet i ishockey i otte nationers-turneringen i Skt. Petersborg, hvad blandede følelser er.

En sejr over et svensk hold vejer tungt, men den overvejende følelse var alligevel skuffelse og frustration.

For at kvalificere sig til semifinalen mod storfavoritterne Rusland med en perlerække af tidligere KHL-stjerner skulle Danmark vinde over Sverige i ordinær tid, men sejren blev først sikret på straffeslag med 4-3 (1-2, 0-0, 2-1, 1-0).

- Den bedste kamp, vi har spillet. Højt tempo, stor intensitet. Men desværre var det ikke nok, siger backen Per Bang.

Danmark spillede en flot tredje periode og førte 3-2 indtil små tre minutter før tid, men Sverige kvitterede i powerplay efter en højst tvivlsom udvisning af Frederik Åkesson.

- Det lignede en russisk iscenesættelse, at Sverige skulle gå videre til semifinalen, siger en vred Frederik Åkesson.

Danmark scorede på alle tre straffeslag i rækkefølge ved Ronny Larsen, Thomas Englund og Peter Skræm, og sidstnævnte blev således matchvinder.

I den ordinære kamp scorede Bo Lindeneg, Henning Ludvigsen og Peter Skræm. Ronny Larsen blev kåret som kampens bedste danske spiller.