Der er hold, man hader at tabe til. Derfor er arvefjendeopgøret Rungsted-Rødovre noget specielt.

Det værste, der kan ske for Rungsted, er at tabe til Rødovre. Og vice versa.

"Slaget om Sjælland" kan sammenlignes med de jyske klassikere Herning-Sønderjyske, Aalborg-Frederikshavn og Sønderjyske-Esbjerg.

Det var fjerde gang i træk, Rungsted skøjtede ud som taber, men ingen tvivl om, at 1-4 nederlaget i Saxo Bank Arena til tyrene var dét, der gjorde mest ondt.

Rødovre Mighty Bulls' cheftræner, Jesper Duus, var tilfreds med de tre point, men også kritisk over for spillet.

- Ikke en særlig god kamp. Vi lavede for mange fejl. Men vi skøjtede godt. Og så havde vi Sebastian, som giver holdet en sindssyg tryghed, siger han.

Sebastian Dahm er grunden til, at Rødovre Mighty Bulls er dét hold, der er gået færrest mål ind på.

Rungsted havde chancer nok, men præcisionen var en by i Rusland, og skuddene inden for rammen tog ligaens bedste målmand sig af i overbevisende stil.

Rødovre kom foran på første skifte i anden periode ved Mikkel Højbjerg på en retur, men efter 18 powerplays i træk uden at score lykkedes det endelig Rungsted at udnytte en flertalssituation. Kvitteringen blev signeret Carlo Finucci efter Christian Vaagensøs udvisning for en slashing på Nikolaj Rosenthal.

En straf på fem minutter og game misconduct til Rungsted-backen Phil Paquet for checking to the head gav arvefjenden en chance, som backen Marco Illemann udnyttede med sit første mål i kamp nr. 12.

Og i tredje periode cementerede Steffen Klarskov og Jannik Karvinen tyrenes sejr.

Det sidste mål blev sat ind i tomt bur med 78 sekunder tilbage med Sebastian Dahm som assist. Hans anden målgivende pasning i denne sæson.

Rødovres Nicklas Carlsen røg ud med matchstraf ti sekunder gør tid for at sparke en modstander.