Danmark er i kvartfinalen ved ishockey-VM.

Mens de danske landsholdsspillere hjemme på deres spillerhotel i Moskva kun kunne kigge på tv-skærmen, klarede Tjekkiet det sidste bump på vejen: Schweiz.

Tjekkerne vandt den sidste gruppespilskamp over holdet fra alpelandet med 5-4, og dermed formåede schweizerne ikke at gå forbi Danmark.

LÆS OM DANMARKS KAMP HER

Schweiz skulle vinde i ordinær tid for at vriste kvartfinale-pladsen fra det danske ishockeylandshold.

I stedet snupper Danmark fjerdepladsen i Gruppe A, og der venter nu en kamp mod vinderen af Gruppe B. Det bliver enten Finland eller Canada. De to hold har begge vundet alle deres hidtige VM-kampe, tirsdag aften mødes de så i direkte duel om førstepladsen.

Og om retten til at møde Danmark, altså.

De danske ishokceyspillere fik sig ellers lidt af en overraskelse tirsdag middag dér på hotelværelserne. For Schweiz kom hurtigt foran med 1-0 i første periode af kampen mod tjekkerne, hvilket jo ville skylle den danske kvartfinale-billet væk.

Tjekkerne jubler over et mål undervejs mod Schweiz.
Tjekkerne jubler over et mål undervejs mod Schweiz. Foto: SERGEI ILNITSKY

Tjekkiet kom dog igen. Fik udlignet allerede i første periode. Fik scoret til 2-1 i anden periode – og fik såmænd bragt sig på 3-1 i anden periode.

I tredje og sidste periode væltede målene ind, men tjekkerne holdt fast, og Schweiz fik aldrig den føring igen, der ville udløse en plads i kvartfinalerne.

Selv om de kom tæt på en reducering til slutresultatet 4-5 med små 26 sekunder tilbage. Med sejren vinder Tjekkiet gruppen.