KØB PLUS!

Romerlys skæmmede naboopgør

Rødovre Mighty Bulls’ fornemme første periode afgjorde kampen

På værste fodboldbøllemanér blev der tændt romerlys blandt Herlev-fans i Rødovre Skøjte Arena.

Tre romerlys i tredje periode kastede et sørgeligt skær over en ellers gedigen fight mellem naboer.

– Det er første gang, jeg oplever romerlys i Rødovre. Det er trist og skammeligt, når nogen opfører sig på denne måde. Det hører ikke hjemme i dansk ishockey, lyder det fra Rødovre Mighty Bulls’ direktør, Brian Møller.

Justitsminister Morten Bødskov var med sin partikollega, Rødovre-borgmester Erik Nielsen, til ishockey, men om han ville have anbefalet fodlænker til et par af Herlev-supporterne skal være usagt. For første gang meget længe scorede Mighty Bulls tre mål i første periode og sluttede af med en solid sejr på 5-1, men i de sidste to perioder var Eagles fuldt på højde med tyrene.

– Vi forærer dem en 3-0 føring og er for ineffektive på vore store chancer de sidste 40 minutter. Vi kæmper godt, men straffes af dumme fejl, siger Herlev-kaptajnen Thor Dresler. Det var Eagles’ sjette nederlag på stribe, og Mighty Bulls har taget elleve point ud af 12 i denne sæson mod ørnene.

– Det var dejligt med medgang fra starten. Hvor mange gange har vi ikke været bagud efter første periode og kæmpet op ad bakke, siger Rødovre-målmanden Sebastian Dahm. – Også en cadeau til powerplay, som fungerede godt i dag.

Den 16-årige back Matias Lassen scorede sig første ligamål, da han fra halvdistancen med et fladt skud sendte pucken gennem trafikken til 1-0. U18-landsholdsspilleren er blandt de 28 udvalgte talenter fra 13 idrætsgrene i Team Danmarks talentprogram og er en spiller, tyrene næppe får lov at beholde. Der er et stort professionelt potentiale i talentet, som minder meget om Mads Bødker, da han var i dén alder.

Copenhagen Hockey var sølle ét sekund fra sin første sejr siden 7. december, hvor de slog Sønderjyske 2-0. I tiden 59.59 scorede Odense Bulldogs’ Zach Tarkir til 3-3, og i overtiden hev Blaz Gregors et fynsk bonuspoint hjem. Man havde undt det sportsligt og økonomisk trængte Hvidovre-hold lidt medgang.

AL-Bank Ligaen
Rødovre Mighty Bulls-Herlev Eagles 5-1 (3-0, 0-0, 2-1)
Copenhagen Hockey-Odense Bulldogs 3-4 (2-0, 1-2, 0-1, 0-1)
EfB Ishockey-Herning Blue Fox 1-4 (0-1, 0-2, 1-1)
Sønderjyske-Aalborg Pirates 5-0 (0-0, 1-0, 4-0)