Aalborg Pirates er Metal Ligaens mest besynderlige hold.

På deres bedste dage er piraterne farlige for hvem som helst. Men ét er at slå top fire-holdene Odense, Herning, Sønderjyske og Frederikshavn. Noget andet at slå Rødovre og Rungsted.

Seks gange har de nu forsøgt sig mod de to undertippede sjællandske traditionshold. Og alle seks gange har de måttet gå planken ud.

Rødovre Mighty Bulls skød simpelthen det nordjyske piratskib sønder og sammen, så det sank med et ordentligt blop, 1-6.

Med et forspring på ni point til Herlev Eagles på niendepladsen med elleve kampe tilbage kan pirates ikke være sikre på en plads i playoff.

Rødovre Mighty Bulls' farligste mand, tre måls-skytten Jannik Karvinen, sagde i den første pause, at tyrene ikke var kommet til Aalborg for at underholde. Men de gjorde det alligevel.

»Vi spillede enkelt og simpelt og holdt vores gameplan. Når man smider pucken på mål, kan alt ske,« supplerede han beskedent efter kampen på TV2 Sport.

Få hold i ligaen har en fart i skøjterne som de unge Rødovre-spillere, og de viste fra starten, at de havde større vilje end Pirates.

Aalborg Pirates levede en pinlig indsats. Formentlig den ringeste i denne sæson.

»Der er enkelte ting, vi kan tage med herfra, men ellers en offday,« erkender Sebastian Ehlers.

Kun i de første ti minutter af anden periode var Pirates bedst og vidste nogle af de takter, de havde fremme i pokalkampen i Vojens.

For Rødovre Mighty Bulls var sejren en kolossal opmuntring efter skuffelsen i søndags (1-4 nederlaget mod Herning Blue Fox i returkampen i pokalsemifinalen efter 2-0 sejren to dage forinden i Herning).

På det hårdtarbejdende Rødovre-kollektiv faldt især to spillere i øjnene, Jannik Karvinen og målmanden Sebastian Dahm.

Ervins Mustukovs i Aalborg-målet havde en dårlig dag og blev taget ud efter Rødovres femte mål og blev erstattet af Jesper Wulff Pedersen.

Han nåede ikke at røre pucken, før den lå i nettet, men han var sagesløs, da Sebastian Ehlers rettede Jannik Karvinens skud af.

Herning Blue Fox halede ind på Odense Bulldogs med en 3-2 sejr over topholdet fra Fyn med Daniel Nielsens som matchvinder midt i tredje periode.

Kasper Degn bragte rævene på 2-2 i anden periode med sit første mål efter sit comeback til barndomsklubben.