Forskellen på klubberne vest og øst for Storebælt i Metal Ligaen er slet ikke så stor, som eksperterne tippede inden sæsonstarten.

I en liga med højere bundniveau end tidligere er de sjællandske klubber kommet godt med, selv om de ikke kan konkurrere med vestklubberne på det økonomiske plan.

Bundholdet Herlev Eagles fightede fredag et enkelt point hjem på udebane mod Frederikshavn White Hawks og var endda tæt på at tage alle tre med 3-2 føring tre minutter før tid.

Venelboerne vandt på straffeslag ved Lasse Lassen, som også åbnede scoringen efter ét minut med sit femte sæsonmål.

Det var White Hawks' tredje sejr i træk og Eagles' første point på udebane som et smukt follow-up til overtidssejren i ørneborgen forleden mod Herning Blue Fox.

- Vi spiller en god kamp og taber i dét lotterispil, straffeslag altid er, siger Herlev Eagles' cheftræner, Pär Djoos.

Herlev Eagles' 20-årige Mikkel Sørensen scorede sine første to mål i denne sæson. Han kvitterede til 1-1 og bragte ørnene på 3-2 fem minutter inde i tredje periode og lignede længe en matchvinder inden Robin Bergmans sene kvittering.

- Mikkel Sørensen, Antti Hölli og målmanden Martin Jørgensen var vore tre bedste spillere, lyder dommen fra Pär Djoos.

En trist kamp for høgenes cheftræner, Jussi Riihijärvi, som rejste nordpå efter tre år i Herlev. Det gjorde ondt at tabe til de gamle venner.

Det var Frederikshavn White Hawks' næstsidste kamp i hal 2. Og nu tæller man ned til åbningen af den nyrenoverede Scanal Hockey Arena 5. december mod Odense Bulldogs.

I Gigantium så 2.182 tilskuere Aalborg Pirates løbe ind i det tredje nederlag i træk.

Fremstormende Rødovre Mighty Bulls erobrede deres første point på udebane i fjerde forsøg med 2-0 over piraterne på mål af Christian Vaagensø i slutningen af anden periode og Ulrik Linnet i tomt mål med 38 sekunder tilbage.

- Vi spillede ikke nogen god kamp. Og når man ikke kan score, kan man heller ikke vinde hockeykampe, konstaterer den nordjyske salgschef Frederik Åkesson.