Odenses ishockeyhold vandt den fjerde DM-semifinale og reducerede til 1-3 samlet i serien mod Gentofte.

Gentofte. Odense holder foreløbigt liv i finaledrømmen i kampen om det danske mesterskab i ishockey.

Tirsdag aften kom favoritten endelig på tavlen i form af en sejr i semifinaleserien mod sensationen Gentofte, der vandt de første tre opgør.

Med en udesejr på 2-1 reducerede Odense til 1-3 i serien, der afvikles bedst af syv kampe.

Gentofte har yderligere tre matchbolde. Den næste får de i Odense på fredag.

I tirsdagens dyst kom Odense foran efter syv minutter, da Dale Mitchell opsnappede pucken foran mål og sendte den ind højt i målet til 1-0.

Men den fynske glæde skulle vare mindre end fem minutter, så udlignede Christian Foss, da han fra en lidt spids vinkel scorede fladt til 1-1.

Anden periode trak op til at blive målløs, men to minutter før udløbet brød Henrik Nielsen igennem og bragte Odense på 2-1.

Det skulle siden vise sig at blive sejrsmålet, da der ikke blev scoret i tredje periode.

Gentofte spillede i powerplay i godt 30 sekunder i det sidste minut, men Odense holdt stand i den hektiske slutfase.

I den anden semifinale er der lagt op til en gyserafslutning, efter Frederikshavn tirsdag vandt 3-2 ude over Esbjerg. Dermed er stillingen samlet 2-2 i serien.

Efter 30 målløse minutter kom der gang i sagerne midtvejs i anden periode, da Kristoffer Lauridsen og Sebastian Bergholt med to scoringer inden for kort tid gjorde det til 2-0.

Fire sekunder før periodens udløb reducerede Tyler Fiddler til 1-2, og Phillip Bruggisser udlignede knap syv minutter før tid i tredje periode til 2-2.

Stillingen holdt dog blot i et halvt minut, så slog Kristoffer Lauridsen kontra og afgjorde kampen med sit andet mål.

Nu venter den femte semifinale på fredag i Frederikshavn.