Danmark måtte nøjes med tredjepladsen i OL-kvalifikationen efter 2-3 nederlag mod Hviderusland.

Selv om OL-chancen var forduftet, fejlede viljen og arbejdsindsatsen ikke noget, men det danske ishockeylandshold måtte søndag se sig besejret for anden gang på tre dage i OL-kvalifikationen i SE Arena i Vojens.

Hviderusland vandt 3-2 og tog andenpladsen i gruppen efter Slovenien.

Det KHL-dominerede hviderussiske hold tog føringen fem minutter inde i anden periode ved Dinamo Minsk-spilleren Alexander Kitarov på et slagskud fra venstrekanten, men et fælt drop af en usikker Dmitri Milchakov gav dansk kvittering halvandet minut senere ved Morten Poulsen. Den hviderussiske målmand tabte ganske enkelt et højt, blødt skud bag om ryggen på sig selv.

Et pucktab i egen zone af Mads Bødker gav en gratis chance, som Mikhail Stefanovich udnyttede, men halvandet minut før anden periodes slutfløjt kunne Julian Jakobsen prikken pucken i mål til 2-2 efter en kaotisk situation i målfeltet.

Landstræner Per Bäckman havde givet Frederik Andersen en fridag for at holde Patrick Galbraith varm, og Oskarshamn-målmanden med fortid i Vojens gjorde det godt, når man ser bort fra blamagen på Hvideruslands sejrsmål.

Patrick Galbraith burde have taget skuddet fra en meget spids vinkel fra Andrei Stepanov i powerplay i starten af tredje periode.

Nicklas Jensen var ikke med på grund af skulderskaden, som havde holdt ham ude i de seneste tre Elitseriekampe op til OL-turneringen, og Philip Hersby blev skånet efter en puck i hovedet mod Slovenien.

Det gav endelig Herning-backen Rasmus Nielsen istid.

Lasse Lassen var avanceret fra fjerde- til førstekæden og Mads Christensen rykket ned i andenkæden på Nicklas Jensens plads.

Det kostede mange tilskuere, at Danmark mistede OL-chancen med nederlaget til Slovenien i fredags. Der var 3.668 tilskuere til hviderusserkampen. Havde den haft betydning ud over nogle få ranglistepoint, ville der have været udsolgt med 5.000 supportere.