Det har været alt andet end en sløj weekend for SønderjyskEs Cory Quirk. Selv kalder han den for de vildeste dage i sit liv.

Fredag aften scorede han hattrick. Lørdag morgen blev han far. Og i søndagens kamp kom han igen i fokus som matchvinder i SønderjyskEs 5-3-sejr over Frederikshavn White Hawks.

»De tre dage er de største i mit liv,« slår en glædesstrålende Cory Quirk fast over for BT.

»Jeg ville vinde i dag (søndag, red.) for min lille pige, Eva Madeline, og gemme videobåndet, så hun engang kan se det.«

Med et stort smil tilføjer den amerikanske center:

»Desværre glemte jeg at få pucken med hjem til hende.«

Cory Quirk hastede umiddelbart efter fredagskampen i Frederikshavn til sygehuset i Kolding. Og kom i god tid. Hans kone, Rebecca, fødte kl. 6.50.

»Jeg vil aldrig glemme denne weekend,« siger han.

Cory Quirk bragte SønderjyskE på 4-3 i powerplay med fire minutter og ti sekunder tilbage på en retur fra Joe Fallon efter et skud fra Thomas Spelling.

Og han var også manden, der erobrede pucken ét minut før tid og spillede den frem til den tidligere NHL-forward Warren Peters, som trillede den i tomt mål.

Stillingen lyver

SønderjyskE har i den knivskarpe og fysiske serie taget føringen 3-0, men havde Frederikshavn ført 2-1, kunne ingen have indvendt noget imod det. Så tæt er den.

Som White Hawks’ kaptajn, Lasse Lassen, siger:

»Jeg synes, vi har spillet bedst, men de har været de klogeste. Det er sindssygt frustrerende at stå i dén her situation. Vi blev straffet af åndssvage juniorfejl.«

Ét mål stjal stor opmærksomhed. Patrick Asselins andet mål til 3-2 i anden periodes næstsidste minut.

Asselin blev tacklet bagfra af Lasse Lassen og kurede ind i Joe Fallon med puck og det hele.

White Hawks’ cheftræner, Peter Johansson, var ikke i tvivl om, at målet burde have været annulleret.

»Først fløjtes der for blokering, og så bliver Fallon skubbet ind i målet. To fejl,« siger han.

Endnu er det aldrig sket i dansk ishockey, at et hold er kommet op fra 0-3, men dén kendsgerning skræmmer ikke Peter Johansson.

»Vi spiller en god kamp og leverer en flot arbejdsindsats. Havde marginalerne været på vores side, havde vi ført denne serie. Jeg føler stadig, at vi har gode chancer for at vinde.«

Dommerduoen Jan Bigum og Jacob Grumsen havde ikke en god aften.

De holdt ikke niveauet fra kvartfinalerne og deres første to kampe i semifinalen i det fysiske slag, som bliver endnu hårdere på tirsdag i Scanel Hockey Arena.

SønderjyskE står med en matchbold. Men som bekendt er den næste kamp altid den sværeste.