Aalborg Pirates slutter Metal Ligaens grundspil på førstepladsen. Det står klart efter 6-2-sejr i Herlev.

Aalborg Pirates kan inden de sidste to spillerunder af Metal Ligaens grundspil glæde sig over at have sikret flest mulige hjemmebanefordele i slutspillet.

Tirsdagen aften vandt nordjyderne med 6-2 ude over bundproppen Herlev, og dermed var grundspilssejren en realitet.

I kampens andet minut scorede Henry Hardarson for Aalborg, men veteranen Kim Staal udlignede kort efter.

Herefter fulgte 35 målløse minutter, før Aalborg hævede niveauet i tredje periode med fem scoringer.

Kampen om ligaens andenplads lever i bedste velgående inden de sidste to runder.

Den aktuelle toer, Odense Bulldogs, vandt 3-2 ude over Rungsted, mens Frederikshavn på tredjepladsen vandt 4-2 over Rødovre.

Kun et point adskiller Odense og Frederikshavn.

Esbjergs forsvarende mestre tabte på egen is 1-2 til Sønderjyske efter forlænget spilletid.