Nikolaj i NHL-lære

Den yngste spiller i den schweiziske liga scorede efter 25 sekunder

En 16-årig dansker oplevede karrierens hidtil største øjeblik med scoring efter blot 25 sekunders spil i en af de stærkeste europæiske ligaer, den schweiziske National League A.

Nikolaj Ehlers, ligaens yngste spiller, blev i sin anden kamp for Biel spillet fri ved banden på blue line i højre side, skar på tværs og skød hårdt og fladt mellem benene på SCL Tigers’ målmand. Biel vandt 5-4 og ligger på niendepladsen af de 12 hold.

– Det var en helt vild følelse. Jeg var så glad og overrasket, at jeg ikke anede, hvordan jeg skulle juble, siger han til sporten.dk.

– Jeg ser, at backerne står langt nede og tager chancen. Jeg troede ikke, at den var inde og havde svært ved at tro, at jeg havde scoret.

Som det er skik og brug, når man scorer sit første mål, fik det danske supertalent pucken med hjem som en kær souvenir.

Nikolaj Ehlers debuterede i NLA kort før jul mod Bern efter at have spillet første halvdel af sæsonen på Biels U20-hold, hvor han i 30 kampe har lavet 41 point (21 mål og 20 assist).

Klubberne i Sverige og de europæiske NHL-scouts har i flere år holdt et vågent øje med ham, og eksperterne er ikke i tvivl om, at han går hele vejen. Han er med i NHL-draften i 2014.

– Jeg ved ikke, hvor jeg spiller næste sæson, men Sverige har første prioritet, siger han.

Om mulighederne for at bide sig fast på holdet i NLA siger han:

- Jeg håber, jeg er med igen næste gang, men det er kun træneren, der ved det.

Nikolaj Ehlers sluttede i skolen i sommer og spiller professionel ishockey på fuld tid, men håber at finde et deltidsjob ved siden af sporten.

Han er søn af Danmarks første Elitseriespiller, Heinz Ehlers, der rejste fra Aalborg til Leksand som 16-årig og i sin lange karriere selv har spillet for Biel (1993-94) og været træner i klubben (2007-09). Han er nu træner i Langenthal i den schweiziske NLB.

Nikolajs storebror, Sebastian Ehlers, 19, skiftede i 2009 fra Biel til Malmö Redhawks’ juniorhold og spiller nu for Aalborg Pirates. I 15 kampe for piraterne er han noteret for tre mål og to assist.

Læs også: