Nikolaj Ehlers kan slå Bødkers rekord

Spilleren fra Halifax og Oliver Bjorkstrand fra Portland bliver de næste danske NHL-spillere

Supertalentet Nikolaj Ehlers er et top-10 valg i sommerens NHL-draft. Men for Halifax Mooseheads-wingen handlede det ikke om NHL, da han torsdag rejste til U20-VM i Polen.

- Vi har kun ét mål. Oprykning blandt verdens ti stærkeste U20-nationer. Vi har kvaliteterne til at rykke op. Jeg bliver skuffet, hvis det ikke lykkes, siger han.

17-årige Nikolaj Ehlers anses af mange NHL-eksperter som det største danske ishockeytalent nogensinde med en speed som Mikkel Bødker, en teknisk elegance som Peter Regin og en spilforståelse som Frans Nielsen.

Hans udvikling i rookiesæsonen i den canadiske juniorliga QMJHL, hvor han i 34 kampe er noteret for 47 point (20 mål og 27 assists), kan gøre ham til den højst draftede danske spiller nogensinde. Mikkel Bødker har rekorden fra 2008, hvor han blev valgt af Phoenix Coyotes som nr. 8.

Det var en fornøjelse at se Nikolaj Ehlers under træningen i Hvidovre. Hans balance med pucken klistret til bladet i zigzag gennem forsvaret i ekstrem høj speed tangerede kunst.

- Det er fedt, at nogen har øje for mig, men der er lang tid til draften, og her og nu er det kun VM, jeg tænker på, siger han.

Nikolaj Ehlers spiller venstre wing i VM-kæden i polske Sanok med Mathias Asperup, Malmö Redhawks, og playmakeren fra Frederikshavn, Mikkel Aagaard.

En anden kommende NHL-spiller er Oliver Bjorkstrand, den 18-årige højre wing fra Portland Winterhawks.

Han  brillerer i WHL med 25 mål og 31 assists i 32 kampe og danner en farlig VM-mæde med Mads Eller, Edmonton Oil Kings, og Kristoffer Lauridsen, Malmö Redhawks.

Oliver Bjorkstrand blev sidste år draftet i tredje runde af Columbus Blue Jackets.

- Min opgave i VM er at arbejde stenhårdt offensivt og score mål. Vi skal være med, når der er A-VM næste år i Toronto og Montreal, siger han.

Nikolaj Ehlers og Oliver Bjorkstrand suppleres af powerforwarden Mads Eller fra Edmonton.

- Det gode ved holdet er, at alle kender hinanden. Der er et stærkt sammenhold. Vi har glædet os til at komme hjem, siger Mads Eller.

Cheftræner Olaf Eller har sat de tre spillere fra Nordamerika sammen i en af de to powerplayformationer.

Landsholdet er rejst til VM med tre målmænd, otte backs og 12 forwards, og Olaf Eller måtte inden afrejsen skære fire spillere fra truppen og skuffe Sønderjyske-duoen Søren Dau og Henrik Nielsen, Nick Olesen, Växjö, og Andreas Pedersen, Esbjerg Energy.