Aalborg brugte 111 minutter på at sikre sig sejren over Gentofte. Også Esbjerg og Sønderjyske måtte i omkamp.

Aalborg. Aalborg Pirates og Esbjerg Energy har to matchbolde til at sikre sig adgang til semifinalerne om DM i ishockey.

De to hold er efter dramatiske sejre søndag aften foran med 3-2 i kvartfinaleserierne mod henholdsvis Gentofte og Sønderjyske.

Det kræver fire sejre at gå videre til semifinalen, så både Aalborg og Esbjerg har nu to chancer for at tage det sidste skridt ind blandt de fire bedste.

Men holdene måtte knokle usædvanlig hårdt i søndagens kampe.

Ikke mindst Aalborg, der måtte spille intet mindre end 51 minutters overtid mod Gentofte, inden Ryan McDonough havde scoret det gyldne mål, der sikrede nordjyderne en 4-3-sejr.

Tre gange bragte Aalborg sig foran i den ordinære kamp, men alle tre gange udlignede de sejlivede gæster, der har været en af sæsonens mest positive overraskelser i dansk ishockey.

Gentoftes udligning til 3-3 faldt blot to minutter før tid, da Teemu Virtala med sit andet mål i kampen sikrede overtid.

To ekstraperioder gav ingen scoringer, men 11 minutter inde i tredje overtidsperiode slog Ryan McDonough altså til.

Næsten lige så dramatisk var det i Esbjerg, hvor det forsvarende mesterhold er i gang med en ultratæt serie mod Sønderjyske.

Søndag sikrede Esbjerg sig sejren i kamp fem og dermed en samlet 3-2-føring, da Anders Krogsgaard scorede til 2-1 efter 36 sekunder af anden overtidsperiode.

Forud var gået en højdramatisk kamp, hvor begge hold havde chancer til at afgøre det til egen fordel, men nu har Esbjerg altså fordel af 3-2-føring og udsigt til hjemmebane i en eventuel afgørende kamp syv.

3-2 er også stillingen i serien mellem Frederikshavn og Herning. Nordjyderne tog deres tredje sejr på hjemmebane søndag, hvor herningenserne blev slået med 3-1.

Men også her var det tæt, og Herning var med, helt indtil Mathias Bau Hansen, buldrede en løs puck op i målhjørnet halvandet minut før tid.

De tre kvartfinaleserier fortsætter på tirsdag. Odense er som det eneste hold allerede klar til semifinalen.