KØB PLUS!

Madsen glimrede i dansk sejr

Når det handler om straffeslag, er de danske teknikere i særklasse. Det beviste de mod Slovenien.

Danmark har gjort det igen, igen, igen. I alt 12 gange ud af de sidste 14, hvor en kamp afgøres på straffeslag.

Nogen officiel landskampstatistik over kampe, hvor vinderen kåres i en duel mand-mod-mand i et sololøb fra midten , findes ikke. Men det er svært at forestille sig en statistik, der slår den danske.

Matchvinder blev Modos Morten Madsen, som iskoldt og frækt listede pucken ind med baghånden mellem benene på den fremragende slovenske målmand, Matija Pintaric.

- Jeg plejer at skyde med forhånden, men har et par trick mere, ler Morten Madsen.

- Jeg synes, det er i orden, vi vinder. Men vi burde have gjort det i ordinær tid efter to gode perioder og en udisciplineret (den anden, red.), hvor vi tager for mange udvisninger.

Simon Nielsen spillede en nærmest fejlfri kamp i målet og blev fortjent kåret som bedste danske spiller.

Var der for nogle uger siden usikkerhed omkring målmandssituationen, fordi Simon Nielsen og Patrick Galbraith sad bænket i henholdsvis Lukko og Frölunda, har de to kampe i Euro Ice Hockey Challenge i Lyon givet landstræner Per Bäckman positiv besked.

De to målmænd i den kommende OL-kval har på det seneste fået spilletid i den næstbedste række i henholdsvis Finland og Sverige og taget et kæmpespring i forhold til Norgeskampene.

- Jeg er tilfreds med forsvarsspillet, men tre mål på 130 minutter er for lidt, siger Per Bäckman.

Alle tre mål er signeret familien Lassen. Efter Lasse Lassens to scoringer mod Letland var det i går storebror Stefans tur på et blue line-slagskud efter syv minutter.

Anders H. Poulsen, 21, fik en lovende debut og masser af ros af Per Bäckman.

- En spiller for fremtiden. En klog center, lyder det fra landstræneren.

Som prikken over i'et fik den unge midtjyde sin debut i kæde med sin storebror, Morten.

- Det gjorde det ekstra sjovt at spille sammen med Morten. Det var meget sjældent, vi prøvede det, mens han spillede i Blue Fox, siger Anders H. Poulsen.

- Jeg kunne godt mærke, at det var en landskamp. Man har ikke så meget tid som i ligaen derhjemme , og man skal være koncentreret hvert sekund.

Kampens lysende stjerne var Stanley Cup-vinderen fra Los Angeles Kings, Anze Kopitar. Den dynamiske tovejs-forward var en oplevelse.

Under NHL-lockouten spiller han sammen med Patrick Bjorkstrand i Mora i Allsvenskan.

- Jeg brænder efter at komme i gang med NHL igen, men trækker det ud, glæder jeg mig til den olympiske kvalifikationsturnering i Danmark. Selv om NHL vejer tungest af alt, har jeg altid været stolt over at repræsentere mit land, siger han.

I sidste sæson scorede Anze Kopitar 76 point i grundserien (25 mål og 51 assist) og 20 point (otte mål og 12 assist) i playoff.

På det slovenske hold er også hans lillebror, Gasper. Landstræneren er brødrenes far, Matjaz Kopitar.

Der er lagt op til en benhård fight om førstepladsen i Lyon, når Danmark og Frankrig mødes lørdag aften.

Euro Ice Hockey Challenge, Lyon

Danmark-Slovenien 2-1 (1-0, 0-1, 0-0, 1-0)

Læs også: