KØB PLUS!

Mads tror på OL-succes

- Der er et utroligt stort potentiale i vort hold med nye, spændende spillere, siger Mads Christensen

Ingen dansk ishockeyspiller har i en alder af 25 år vundet så mange nationale mesterskaber som Mads Christensen. Samlingen er på syv titler, de sidste to i en af Europas førende klubber, Eisbären Berlin. De næste mål for den hurtige, eksplosive og teknisk begavede berliner er kvalifikation til OL, hattrick i DEL og VM-succes i Stockholm.

- Vi har en stor chance i Vojens til februar. Der er et utroligt stort potentiale i vort hold med nye, spændende spillere som Nicklas Jensen og Patrick Bjorkstrand, siger han.

- Nicklas ved, hvor målet står, og Patrick har god speed og en dejlig frækhed.

Men alle på holdet skal præstere på topniveau, hvis OL-drømmen skal gå i opfyldelse.

Mads Christensen har forlænget sin kontrakt med Eisbären Berlin med to år. Klubben samler 14.000 tilskuere pr. kamp i O2 World, og uden for NHL overgås tallet kun af Bern fra den schweiziske liga.

- Jeg kunne ikke komme til en bedre klub og en bedre by. Engang talte jeg med min agent, Bjarne Madsen, om at komme til AHL, men jeg er glad for, at jeg valgte Tyskland. Jeg kan ikke se, hvor jeg skal kunne få det bedre end i den tyske liga, siger han.

Syv titler siden 2003 er i sagens natur en rekord, Mads Christensen er stolt af. En anden rekord ville han gerne have undværet. Tre hjernerystelser, en knust finger og en mystisk sygdom, som tvang ham til at melde fra til VM i foråret i Stockholm umiddelbart efter sin anden titel med Eisbären, er en foruroligende skadesfrekvens.

- Jeg blev pludselig meget dårlig, mens jeg var hjemme i Herning inden afrejsen til VM. Jeg blev undersøgt for både hjerneblødninger og blodpropper, men formentlig skyldtes det stress efter en meget hektisk tid, siger han.

Mads Christensen vandt den første af sine fire titler med Herning Blue Fox som 16-årig. Han var desuden med til at vinde DM i sin eneste sæson i Sønderjyske i 2008/09, inden han rejste til Iserlohn Roosters og derfra fortsætte til Berlin.

I den tredie og sidste OL-testkamp mod Norge lørdag aften i Silkeborg spiller landstræner Per Bäckman med fire femmere. Simon Nielsen er på mål, og Kirill Starkov får en fridag.

Læs også: