KØB PLUS!

Må indse at ishockey er en kampsport

Landstræner Per Bäckman efterlyser modet foran målet efter nederlag til Norge.

– De fleste ishockeykampe afgøres inde foran målene. Vi havde lige så mange chancer som dem, men manglede modet foran buret. Vi taber nærkampene og skal være modigere. Teknisk var vi mindst på højde med Norge, men på det fysiske plan var de stærkest. Vi må indse, at ishockey er en kampsport.

Sådan lyder det fra landstræner Per Bäckman efter 0-4 nederlaget i onsdagens sæsonpremiere i Hvidovre Isstadion. Men mange positive momenter var der også i chefens optik.

– Det var en interessant kamp med mange gode ting, siger han og fremhæver backerne Philip Hersby og Mads Bødker og angriberne Mads Christensen, Frederik Storm, Jesper Jensen og de to hårdtarbejdende debutanter Patrick Bjorkstrand og Nicklas Jensen.

Spillerne fortsætter torsdag formiddag vestover og spiller fredag i Esbjerg og lørdag i Silkeborg. Den første landskamp i søhøjlandet nogensinde. I kamp nr. 2 mod Norge får de fem, der ikke var på isen i Hvidovre Isstadion, chancen for at vise sig frem: Målmanden Patrick Galbraith, backerne Rasmus Nielsen og Michael Eskesen og angriberne Kasper Degn og Felix Scheel.

Mads Christensen erkender, at sæsonens første kamp ikke var en af de bedste.

– Nordmændene var mere effektive end os. Vi havde også vore muligheder, og havde vi scoret i første periode, hvor jeg selv havde chancen, ville det have givet os større selvtillid. Jeg lover, det bliver bedre i Esbjerg og Silkeborg, siger den hurtige wing fra det tyske mesterhold Eisbären Berlin.

Læs også: