Lys i NHL-mørket

Bliver NHL og spillerne enige inden 11. januar, starter turneringen 19. januar

Der er lys i mørket i den over 100 dage lange NHL-lockout.

Et 288 sider langt overenskomstforslag fra NHL-chefen Gary Bettman granskes af juristerne i spillernes fagforening. Begge parter synes at være indstillet på, at det er nu eller aldrig.

Finder man ikke en løsning inden 11. januar, så NHL kan starte med en grundserie på 48 runder 19. januar, er løbet kørt for denne sæson.

Nordamerikanske kilder oplyser, at NHL på flere punkter i løn- og kontraktforholdene nærmer sig spillerne, og der spores en forsigtig optimisme.

Et af NHLs forslag går ud på, at loftet for spillerlønninger skal sænkes med 10 mio. dollar.

NHL-spillerne har fået besked af deres organisation, NHLPA, om ikke at udtale sig, når det gælder forhandlingerne.

- Jeg kan ikke udtale mig om detaljerne, men som jeg ser det, har der hen over nytåret været fremskridt. Jeg er større optimist i dag end i går, men det er svært at sige, hvordan det vil ende, siger Montreal Canadiens’ Lars Eller, som under lockouten spiller for de finske mestre, JYP.

Lars Eller har spillet 13 kampe i SM-liigaen og trives i det finske.

- Jeg valgte rigtigt, da jeg tog til Finland. Jeg har spillet mig i form og er klar, hvis NHL kommer i gang. SM-liigaen har været en god turnering for mig, siger han.

Lars Eller har produceret 15 point (fem mål og ti assist), mens Jannik Hansen står med 15 point (seks mål og ni assist) i 17 kampe for Tappara.

Lukko har tre danske NHL-spillere, og Mikkel Bødker har vist sin høje klasse med 28 point (18 mål og ti assist) i 26 kampe. Ikke for ingenting regnes han for den bedste udlænding, der nogensinde har spillet i klubben.

Frans Nielsen står med 21 point (tre mål og 18 assist) i 24 kampe og backen Philip Larsen med 13 point (fem mål og otte assist) i 24 kampe.

Helsingfors-klubben Jokerit med Nichlas Hardt topper ligaen, men to knæskader har givet sidste sæsons topscorer et par lange pauser, og det er kun blevet til elleve kampe (et mål og en assist.)

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08