Efter to hjemmekampe er Washington Capitals bagud 0-2 til Pittsburgh Penguins i anden runde af NHL-playoff.

Washington. Washington Capitals har gennem hele NHL-sæsonen lignet et varmt bud på en Stanley Cup-vinder, men storklubben med danske Lars Eller på holdet er kommet i alvorlige vanskeligheder i anden playoff-runde.

Natten til søndag dansk tid tabte Washington med hele 2-6 til Pittsburgh Penguins og er dermed bagud med 0-2 i serien. Og hvad værre er: Begge nederlag er kommet foran eget publikum i den amerikanske hovedstad.

Efter en målløs første periode var der kun spillet lidt over et minut af anden, da Pittsburgh bragte sig i front. Washington fik udlignet kort efter, men to scoringer mod slutningen af perioden bragte igen gæsterne på sejrskurs.

I pausen mellem anden og tredje periode forsøgte hjemmeholdet at ændre billedet ved at skifte målmand Braden Holtby ud med reserven Philipp Grubauer.

Men tyskeren lukkede to mål ind på de første fire skud, og i det hele taget var Pittsburgh-spillerne langt mere effektive i en kamp, hvor Washington vandt skudstatistikken 36-24.

Lars Eller blev noteret for godt 14 minutter på isen.

Han og Washington har nu kniven for struben i de kommende to udekampe natten til tirsdag og natten til torsdag. Mindst én af kampene skal vindes for at holde liv i sæsonen.

Også New York Rangers med Nicklas Jensen i reservestaben er bagud 0-2 i kampe mod Ottawa Senators.

Rangers skal nu forsøge at komme tilbage i serien i de kommende to opgør på hjemmebane i Madison Square Garden.