Det danske ishockeylandshold skal op imod Finland i kvartfinalen ved VM efter stor finsk sejr over Canada.

Sankt Petersborg: Det danske ishockeylandshold skal møde Finland i kvartfinalen ved VM i ishockey torsdag i Sankt Petersborg.

Det stod klart, da Finland tirsdag aften besejrede Canada med hele 4-0 i den sidste gruppekamp i gruppe B.

Kampen var vigtig for Danmark, da vinderen af opgøret mellem de to store ishockeynationer ville tage førstepladsen i gruppen og dermed være Danmarks modstander, fordi Danmark sluttede på fjerdepladsen i gruppe A.

Danmark er klar til VM-kvartfinalen for anden gang i historien.

Danmark var også i kvartfinalen i 2010, og tidligere tirsdag bookede danskerne billet igen, da Tjekkiet vandt 5-4 over Schweiz, hvilket endegyldigt sikrede den danske fjerdeplads.

Danmark har tidligere besejret Finland en enkelt gang i syv forsøg ved VM i ishockey.

Canada åbnede ellers bedst og var tæt på at komme foran efter halvandet minut, og Canada førte skudstatistikken efter første periode, hvor Finland dog også bed fra sig uden, at der faldt scoringer.

Seks minutter inde i anden periode var det så Finlands Tommi Kivisto, der brød måltørken og bragte finnerne foran 1-0.

Finland dominerede i en anden periode, hvor det først blev 2-0 ved Leo Komarov, der afsluttede 16 minutter inde i perioden og scorede i en situation, hvor Cameron Talbot i Canadas mål så skidt ud.

To minutter senere øgede Mika Pyorala så til 3-0, og presset lå derfor på Canada i tredje periode.

Stormagten kunne dog ikke stille noget op på en aften, hvor Jarno Koskiranta øgede til 4-0 kort inde i tredje periode. Finnerne vandt en taktisk sejr og er dermed klar til at møde Danmark.

Selv om Finland virkede skræmmende tirsdag og møder op med god selvtillid, så ønskede den danske landstræner før kampen, at netop Finland blev modstanderen i kvartfinalen.

- Begge hold har været fantastisk stærke, men personligt kender jeg jo mere til den finske stil og den finske spillefacon. På den måde vil det måske være lettere for mig at angribe den opgave, sagde landstræner Jan Karlsson tidligere tirsdag.

I den sidste gruppekamp i Danmarks gruppe vandt Rusland 4-1 over Sverige. Dermed slutter russerne på andenpladsen efter Tjekkiet, mens Sverige slutter på tredjepladsen foran Danmark.

Ud over Tjekkiet, Rusland, Sverige og Danmark, så er Finland, Canada, Tyskland og USA også klar til kvartfinalerne.