KØB PLUS!

Låneaftaler styrker OL-chancer

Patrick Galbraith og Simon Nielsen er i bedre kamptræning før den sidste OL-test

Hvor sårbart er landsholdet uden målmanden Frederik Andersen. Det er et af de spørgsmål, de sidste tre OL-testkampe giver landstræner Per Bäckman svar på.

- Vi står stærkere end i de tre kampe mod Norge i november, siger han inden afrejsen onsdag til kampene i Lyon mod Letland (torsdag), Slovenien (fredag) og Frankrig (lørdag).

Per Bäckman bygger optimismen på, at de to målmænd, Patrick Galbraith og Simon Nielsen, har bedre forudsætninger end for en måned siden.

- Fra en bænkplads i Frölunda er Patrick lånt ud til Oskarshamn, hvor han har spillet syv kampe og gjort det godt, og Simon har fået kamptræning i den næstbedste finske række, siger Per Bäckman.

Simon Nielsen har spillet otte kampe for Lukko i SM-liiga og senest to kampe for sin tidligere klub SaPKo i Mestis.

- Patrick og Simon er i bedre form i dag og vil revanchere sig for kampene mod Norge, pointerer Per Bäckman.

Frederik Andersen spiller med succes for Norfolk Admirals i AHL og er ude af billedet i OL-kvalen 7.-10. februar. Det ligger derfor fast, at Patrick Galbraith og Simon Nielsen er de to målmænd i SE Arena i Vojens.

Om de seks danske OL-spillere dukker op er uvist. Tidligst bliver der spil i NHL fra 31. december.

- Vi kører videre, som om NHL er kommet i gang i februar. Trækker lockouten længere ud, er det en helt ny situation, siger Per Bäckman.

Fem spillere har meldt fra til kampene i Lyon: Nichlas Hardt, Jokerit, og Jesper Jensen, Karlskrona, har problemer med henholdsvis knæet og skulderen, Mads Christensen, Eisbären Berlin, har fået fri af personlige grunde, Kim Lykkeskov, Sønderjyske, har mistet motivationen og vil koncentrere sig om klubholdet, og 20-årige Felix Scheel, Olofström, som debuterede mod Norge, har halsbetændelse.

Det giver plads til rutinerede Kasper Degn, Aalborg Pirates, og den 21-årige debutant fra Herning Blue Fox, Anders H. Poulsen, lillebror til landsholdswingen Morten H. Poulsen, Oskarshamn.

Anders H. Poulsen har lavet 12 point (fem mål og syv assist) i 21 kampe for formstærke Blue Fox og et stykke tid banket på til landsholdet. Holdet i Frankrig tæller to målmænd, otte backs og 13 forwards.

Slovenien er et af de hold, Danmark møder i OL-kvalifikationen, og turneringens vigtighed understreges af, at DIU sender spioner ud til denne uges kampe, hvor de to andre modstandere, Hviderusland og Ukraine, er involveret.

Den nuværende og den tidligere Copenhagen-træner, Per Holten Møller og Morten Hagen, gør notater i henholdsvis Schweiz og Rumænien.

Fra OL-kvalen til VM i Stockholm får Per Bäckman syv kampe, og der er et par store hold imellem: To mod såvel Rusland, Finland som Frankrig og én mod Østrig.

- Optimale VM-forberedelser, siger en tilfreds landstræner.

Læs også: