Hvad er størst: 6-0 forleden over Aalborg Pirates eller 5-1 fredag aften over Rødovre Mighty Bulls?

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Frederikshavn White Hawks’ assisterende træner, Mike Grey, giver svaret:

- Det er lige før, jeg vil sige, at vi spillede bedre i aften. Vi var kloge og smarte. Lige fra første faceoff. Jeg ærgrer mig over Rødovres mål i sidste minut. Matthias Hansen havde fortjent at holde sit nul i sin første kamp i år.

Med den canadiske førstemålmand, Rob Nolan, ude for resten af sæsonen med en knæskade startede andenkeeperen med fortid i Rødovre Mighty Bulls, Lasse S. Jensen, inde for tredie kamp i træk.

Med en influenza i kroppen blev han sparet efter første periode, og unge Matthias Hansen fik chancen og spillede en flot kamp. White Hawks kigger sig nu om efter en afløser for Rob Nolan, én af efterårets største profiler i AL-Bank Ligaen. Han fik sin dom fredag formiddag.

Den lyder på operation og seks måneders genoptræning.

- Nu kommer der heldigvis en landsholdspause. Der kan ske meget i Nordamerika, lyder det kryptisk fra Mike Grey.

Efter to nederlag i træk rejste vendelboerne sig og lå et niveau over sjællænderne, som aldrig var en trussel. Thomas Søndergaard åbnede scoringen i tredie minut, og efter den tidligere NHL-spiller Cam Paddocks 2-0 mål efter 12 minutter og landsholdsbacken Mads Bech Christensens scoring fem minutter inde i anden periode var det kun et spørgsmål om sejrens størrelse.

En formstærk Mads Bech Christensen blev noteret for tre point (et mål og to assist), og Morten Lie nåede med to assist op på i alt 17 point i 12 kampe som ligaens største pointsluger.

- Det var et helt anderledes hold end i de seneste to kampe, fastslår Mike Grey. For øjnene af 3.827 tilskuere i Gigantium vandt Aalborg Pirates med Ottawa Senators-stjernen Colin Greening som den store profil 3-2 over Herning Blue Fox.

Alt tyder på, at NHL-spilleren bliver i Aalborg, hvis lockouten i det nordamerikanske trækker ud. Og Pirates-fans krydser fingre for, at den vil vare hele sæsonen. Sønderjyske har taget teten i ligaen, men de to nordjyske hold puster dem lige i nakken.