Joel Johansson scorede sit livs vigtigste og flotteste mål.

Den store svenske Rungsted-backs 2-2 mål ud af det blå med fem minutter tilbage gav nordsjællænderne luft under vingerne.

Og Erik Hjalmarssons 3-2 mål ét minut senere og Adam Estoclets scoring i tomt mål med 23 sekunder tilbage gav Rungsted en sensationel 2-0 føring i kampe.

"Vi havde problemer med Lubos Pisar, så det var en fantastisk følelse at se pucken gå ind," siger Joel Johansson.

"Jeg får den i egen zone og løber mellem tre-fire Herning-spillere, der bakker og giver mig plads til at skyde."

Joel Johansson spillede også en nøglerolle i 3-1 sejren i Herning med to assist.

"Vi bliver ved at kæmpe, selv om vi er bagud 1-2. Vi spiller med stor disciplin. Det skal vi fortsætte med," siger han.

Cheftræner Per Holten Møller var en stolt mand efter sejren.

"En god playoffkamp, hvor der blev givet og taget. Fornem propaganda," siger han.

Det var helt andre følelser, der løb gennem hovederne hos Herning-spillerne.

"Vi spiller godt i 55 minutter og har kampen under kontrol indtil fem minutter før tid," sukker kaptajnen Daniel Nielsen.

Backkollegaen Bjørn Uldall supplerer:

"Vi smider det hele væk. Når man er så tæt på, skal man holde fast. Men jeg tror stadig, vi vinder serien."

Den knæskadede svenske målkonge Henrik Eriksson (42 mål i grundserien) var ikke med i Hørsholm, men en del tyder på, at han er klar til den tredje kamp tirsdag, selv om rævene går meget stille med dørene.

På en forrygende søndag, hvor de fire hold i den nederste halvdel slog top 4-holdene, stod Rødovre Mighty Bulls for en vaskeægte sensation med 2-1 over Sønderjyske.

Afgørelsen faldt med to Rødovre-mål inden for 12 sekunder midt i anden periode.

Nicklas Carlsen udlignede, og knap var pucken kastet, før Martin Højbjerg scorede til 2-1. Det første mål var i fem mod tre, det andet i fem mod fire.

"Det var dejligt at vinde, og kan vi fighte lige så godt i Vojens på tirsdag, kan vi også vinde dér," siger matchvinderen Martin Højbjerg.

Cheftræner Jesper Duus var ikke tilfreds med første periode, men havde stor ros til holdet for de sidste 40 minutter. Især én blev fremhævet: Theo Peckham.

"Han fylder godt i landskabet og ser måske lidt tung ud, men han spillede enkelt og klogt og var iskold med pucken," siger Jesper Duus om den tidligere NHL-spiller.

"Han har en vinderindstilling, der smiter af på hele holdet."

Aalborg Pirates kæmper en desperat kamp på både den økonomiske og sportslige front og hev en vital 2-1 sejr hjem over ærkefjenden Frederikshavn White Hawks for øjnene af 2.316 tilskuere i Gigantium.

Matchvinder i en hårdt spillet kamp med mange udvisninger blev Kyle Bushee i powerplay 13 minutter inde i fjerde periode.

Esbjerg Energys canadiske coach, Mark Pederson, har timet formen perfekt, og for syvende gang i træk kunne Esbjerg-spillerne skøjte ud som vindere.

Med 3-2 sejren har vestjyderne taget 2-0 føringen i kampe over Odense Bulldogs, som er røget ind i en krise på det værste tidspunkt.

Otte nederlag i de seneste ni kampe er skræmmende for Bulldogs, som længe førte grundserien og på et tidspunkt havde vundet elleve kampe på stribe.

Aaron Lee scorede det vindende mål i powerplay, og Scott Howes var assist på alle tre Esbjerg-mål.