KØB PLUS!

Josefines store OL-drøm

Julian Jakobsen missede OL-billetten fredag aften sammen med resten af herrelandsholdet. Nu er det op til lillesøster Josefine at skaffe dansk OL-succes.

Det lå ellers i luften, at skulle familien Jakobsen repræsenteres ved vinter-OL i Sochi 2014, måtte det være af Julian. Men nej. Ikke alt i denne verden går, som præsten prædiker.

Mens Julian med bøjet hoved forsvandt ud af OL-billedet sammen med resten af det mandlige landshold med 1-2 nederlaget fredag aften til Slovenien, står 21-årige Josefine med det ene ben i Sochi.

Hun er en af sensationspigerne på kvindelandsholdet, som vil skabe 'et mirakel på isen', hvis de slår Japan i den afgørende kamp søndag eftermiddag kl. 14.00 i den slovakiske by Poprad.

- Jeg er vildt imponeret af pigerne. Ingen gav dem en jordisk chance. Pigehockey er nærmest ikke eksisterende i Danmark. Ingen regner dem for noget, og de får ingen hjælp, siger Julian Jakobsen og fortsætter:

- Jeg er stolt af Josefine. Hun er en pige, som altid har vidst, hvad hun ville. Lige fra dengang, hun som 16-årig flyttede fra Aalborg til Herlev for at gå i 10. klasse og spille ishockey på det højeste danske niveau og derefter tog til Sverige, hvor hun blev student og vandt to svenske mesterskaber. Nu spiller hun for University of North Dakota på andet år på et scholarship og gør det fantastisk godt.

Josefines præstation sættes i relief af, at hun er hørehæmmet og spiller med høreapparater på begge ører.

- Det har aldrig holdt hende tilbage. Hun er ikke kun en teknisk begavet center med stort overblik, men også en fighter, siger Julian Jakobsen.

Også for Josefine er kvindernes OL-chance kommet som det berømte lyn fra den klare himmel.

- Når man tænker på de betingelser, vi har haft, og at de tre 'amerikanere' ikke har haft mulighed for at komme hjem og træne med holdet, lå det ikke til, at vi skulle stå i en finale om en OL-plads, siger hun fra Slovakiet.

- Jeg tror heller ikke, at nogen havde set det komme, at det var mig og ikke Julian, der skulle stå med chancen.

Josefine er ikke i tvivl om, at succesen i Poprad vil få stor betydning både internationalt og i Danmark.

- Udenlandske trænere vil rette blikket mod vores unge hold og give flere spillere mulighed for at komme til collegehockey eller en udenlandsk klub, siger hun.

Selv om Danmark har slået Slovakiet og Norge, stiller Josefine & co. igen op i underdoggens rolle mod de lynhurtige japanere, som kommer drønende med 140 km/t.

- Vi kan lide at være undertippet, og kan vi holde niveauet fra de første to kampe, tror jeg på, at vi har en fifty-fifty chance, siger Josefine.

Den store spiller på det danske hold er målmanden Kamilla Lund Nielsen fra Linköping.

Kvindelandsholdets svar på Frederik Andersen har i de første to kampe haft 61 redninger og kun lukket to mål ind.

Der bliver brug for hendes virtuose artisteri mellem stængerne. Mod Slovakiet havde de fodrappe japanere ikke færre end 62 skud på mål.

Læs også: