KØB PLUS!

Jannik Hansen i finsk helterolle

Danskeren debuterede i 5-1 sejr SM-liiga med et mål og to assist.

Hvilken drømmedebut for Jannik Hansen i den finske liga, SM-liiga.

– Rart at få skøjterne på igen i en kamp. Det er længe siden, lyder en glad og lettet Jannik Hansens første ord til sporten.dk efter Tapparas 5-1 sejr torsdag over KalPa.

Han scorede til 3-1 i anden periode og krydrede sin indsats med to målgivende pasninger. Også den tidligere NHL-spiller Ville Nieminen blev noteret for én plus to.

– Jeg var spændt, frygtede lidt den lange pause siden VM i maj og startede med nogle nemme pasninger, indtil jeg kom ind i rytmen, siger han.

– Jeg havde forventet en mere europæisk stil, men den mindede en del om den nordamerikanske, hvor man lægger pucken dybt, tackler og spiller meget i hjørnerne.

Jannik Hansen fik en flot modtagelse af sit finske publikum og er gledet ind i truppen på rekordtid.

– Hockey er et universelt sprog. Det er lige meget, om det er et finsk, canadisk, tjekkisk eller russisk omklædningsrum, du er i, siger han.

Jannik Hansen spillede sin seneste kamp for Vancouver Canucks, da de 22. april blev ekspederet ud i den femte kamp i første playoff-runde af de senere Stanley Cup-vindere, Los Angeles Kings. Desuden var han med i VM i Globen – uden at vise sine NHL-kvaliteter.

Læs også: