Jannik Hansen slår sig i øjeblikket løs i selskab med de svenske Sedin-tvillinger, og natten til lørdag blev det til et mål og en assist for danskeren på hjemmebanen i Vancouver.

Vancouver Canucks og de forsvarende Stanley Cup-mestre fra Chicago Blackhawks er to rivaliserende klubber i den nordamerikanske liga, NHL. Nattens 6-3-sejr hjemme i Rogers Arena var derfor en vigtig af slagsen for det canadiske mandskab.

Jannik Hansen spiller i kæde med Daniel og Henrik Sedin, og danskeren stod bag målet til 2-1 godt 15 minutter inde i første periode, da han efter oplæg fra Henrik Sedin scorede fra en position tæt under mål.

Vancouver holdt føringen resten af kampen og lukkede med tre mål på fem minutter i tredje periode – det sidste i tomt net.

Med nattens præstation ryger Jannik Hansen op på en total på 13 (seks mål + syv assister) point efter 21 kampe. Og så har danskeren flotte +11 i +/- statistikken. Vancouver indtager niendepladsen i Western Conference – to point under Chicago.

Efter kampen sagde Jannik Hansen følgende til klubbens hjemmeside:

»Der er masser af rotation på holdet, og jeg har skiftet kæder i de seneste otte sæsoner her, så det er ikke noget nyt for mig. Du får muligheder og du kører på, du hjælper holdet, men der er masser af de andre, der kan gøre det samme,« lød det.

Lidt længere østpå i Canada tog Nikolaj Ehlers og Winnipeg Jets imod Arizona Coyotes med Mikkel Bødker på holdet. Danskerduellen endte med en sejr til hjemmeholdet på 3-2, og Bødker assisterede ved udligningen til 1-1. Ehlers var målløs og bliver overhalet af Mikkel Bødker, der nu er oppe på 14 (6+8) point efter 20 kampe.

Winnipeg Jets er på ottendepladsen i Western Conference, mens Arizona Coyotes er på 10. pladsen i samme række.

Den sidste dansker, der var i aktion natten til søndag, var målmand Frederik Andersen i Anaheim Ducks. Han måtte dog kapitulere hele fem gange i 0-5-nederlaget mod Tamba Bay Lightning, og den store keeper endte med en redningsprocent på sølle 79,2.

Anaheim Ducks er det dårligste af danskerneholdene med en placering som nummer 11 i Western Conference.