Et svækket dansk ishockeylandshold besejrede Norge med 3-0 i lørdagens VM-test.

Hørsholm. Det danske ishockeylandshold kan tage en moralsk opstrammer med ind til de afsluttende VM-forberedelser.

Selv om Danmark stillede op i en svækket udgave, lykkedes det alligevel at knokle sig til en 3-0-sejr over Norge i Hørsholm Skøjtehal lørdag eftermiddag.

Dermed fik Danmark revanche for 0-3-nederlaget og den skuffende indsats mod samme modstander i torsdags.

Peter Regin og Nikolaj Ehlers havde fået en fridag, men trods savnet af de to absolutte topnavne fik danskerne altså en fin skalp.

Landstræner Jan Karlssons tropper var gået målløse fra isen efter fire af de fem hidtidige testkampe i VM-optakten, så derfor vakte det stor jubel, da Danmark bragte sig tidligt i front.

Målet blev scoret efter fem minutters spil af Julian Jakobsen, der styrede Nichlas Hardts hårde pasning i nettet til en tiltrængt dansk føring.

Det stod på forhånd klart, at danskerne i fraværet af de to største profiler ville få svært ved at lægge tryk på nordmændene.

Kun i korte perioder lykkedes det at presse spillet frem i den norske zone, og i stedet klarede hjemmeholdet sig med den altid gangbare opskrift: Hårdt arbejde og hurtige kontrastød.

Defensivt så det fornuftigt ud foran målmand Sebastian Dahm, som ikke blev tvunget til at lave mirakler i buret.

Ti minutter før slutfløjt kom danskerne foran 2-0, da Morten Green, der akkurat havde forladt straffeboksen, spillede Morten Madsen fri til scoring.

Sejren blev slået fast af Morten Poulsen, der scorede Danmark tredje mål i et tomt bur kort før tid, da Norge havde taget målmanden ud.

Danmark afslutter VM-forberedelserne med to udekampe mod Schweiz på onsdag og fredag i næste uge.

VM-turneringen begynder for Danmarks vedkommende lørdag 6. maj i Köln.