Herlev Eagles pressede Aalborg Pirates til det yderste, men topholdet kunne tage hjem med en lille sejr.

Herlev. Aalborg Pirates er efter syv kampe fortsat ubesejret i Metal Ligaen i denne sæson.

Men den nordjyske ishockeyklub blev presset til det yderste, da klubben fredag aften spillede ude mod Herlev Eagles, der er sidst i ligaen.

Efter en eksplosiv afslutning kunne Aalborg Pirates dog tage hjem med en sejr på 5-4.

Aalborg kom foran både 2-0 og 3-1, men med to scoringer i anden periode fik Herlev udlignet til 3-3.

Gæsterne kom igen foran, da Julian Jakobsen cirka midtvejs i tredje periode dirigerede pucken det sidste stykke ind i mål til 4-3.

Det skete, da Aalborg var en spiller i overtal og pressede massivt.

Herlev gav dog ikke op og spillede uden målmand i slutfasen.

21 sekunder før tid gav det endnu en mulighed til Julian Jakobsen, der efter stort Herlev-pres sendte bolden i et tomt mål til 5-3 fra en position omkring eget mål.

Det lykkedes Herlev at få reduceret fem sekunder før tid, men der blev ikke scoret yderligere trods endnu en afslutning af hjemmeholdet i de sidste sekunder.

Esbjergs regerende mestre tabte hjemme med 2-3 til Sønderjyske efter forlængelse.

Tre af fredagens fem kampe blev først afgjort efter straffeslag.

Frederikshavn White Hawks vandt 3-2 ude over Rødovre Mighty Bulls, mens Gentofte sejrede 4-3 ude over Herning Blue Fox.

Endelig måtte der også straffeslag til, da Odense Bulldogs sejrede med 5-4 hjemme over Rungsted.

Aalborg Pirates topper Metal Ligaen med 20 point for syv kampe. Rungsted er nummer to med 13 point for en kamp færre.