Er Herning Blue Fox ved at gøre det for fjerde gang?

De tre gange i den danske playoff-historie, hvor et hold har vendt 1-3 i kampe til 4-3, er signeret de snu ræve. Senest i kvartfinalen mod Rungsted Ishockey.

Rasmus Nielsens sudden death-mål gav Blue Fox sejren på 4-3 og reducering til 2-3 samlet inden kamp nr. 6 på søndag i Esbjerg.

Herning Blue Fox' landsholdsback fik hjernerystelse i den første kamp mod Esbjerg og var ude i to kampe, inden han gjorde comeback i tirsdags.

Hans skud var ikke særlig hårdt, men Nicolaj Henriksens udsyn var dækket af tre spillere, og pucken sejlede ind.

Aaron Lee gav Esbjerg en forrygende start med mål efter 14 sekunder, og kaptajnen Sune Hjulmand gjorde det til 2-1 i powerplay via en Herning-stav i en flot og forrygende første periode. Overraskende, at cheftræner Mark Pederson kører med kaptajnen i fjerdekæden.

Lou Dickensons kvittering til 2-2 efter 12 minutter var en sand perle. I fuld fart og perfekt balance kørte han rundt om buret, og stående bag målet lagde han pucken ind ved den nærmeste stolpe med Yutaka Fukufuji udspillet. Kampens smukkeste detalje.

I bevægelsen fik den japanske landsholdsmålmand en forstrækning og udgik og blev afløst af det 19-årige talent Nicolaj Henriksen. Han spillede en fremragende kamp og bliver spændende at følge fremover.

Apropos målmænd var helten på U20 VM-holdet, George Sørensen, tilbage hos Blue Fox som back-up for Lubos Pisar efter sin skade i en grundseriekamp i Gentofte.

Brad Schell gav for første gang Herning føringen i en svingende og underholdende fight med nerve og intensitet, men i tredje periode gjorde Aaron Lee det til 3-3 med sit andet mål.

Der er lagt i kakkelovnen i Esbjerg på søndag, når de to gamle rivaler brager sammen for sjette gang.

»Alle er skuffede lige nu, men vi skal bare videre. Vi kan spille bedre end i dag,« lyder meldingen fra en sammenbidt Nicolaj Henriksen.

Esbjerg Energy er utvivlsomt den Metalliga-klub, der har købt bedst ind.

Af de otte importerede spillere har den canadiske trio Andrew Clark, Marc Derlago og Scott Howes alene lavet 76 mål og 184 point i grundserien som ét af beviserne på BTs påstand.

Hvor mange af dem, vestjyderne får lov at beholde er et åbent spørgsmål.

»Vi har været meget tilfredse og håber at beholde så mange som muligt af vore spillere. Vi vil skrive kontrakter så hurtigt som muligt. Det gælder med både de udenlandske og danske spillere,« siger bestyrelsesformand Christian Rølmer Christensen.

I Sønderjyske puster man ud oven på 8-2 udklasningen af Frederikshavn White Hawks.

Den første kamp i finalen om Prins Henrik's Cup spilles på fredag.